FREDAG DEN 13.: Emmanuel Bonnet (nederst til venstre) var fan av Eagles of Death Metal, og tok sønnen Wilfried og hans venninne Jaël på konsert. Her ser du dem, klare for konsert. Kort tid senere var det kun to av dem som var i live. Foto: Stella Pictures ,

Drept på Bataclan: Det siste bildet de tok sammen

Far og sønn var på konserten sammen. Bare én kom seg ut i live.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nederst til venstre i et av de siste bildene tatt på Bataclan ser du 48 år gamle Emmanuel Bonnet fra La Chapelle-En-Serval, som hadde tatt med sønnen Wilfried og hans venninne Jaël Koffi på Eagles of Death Metal-konsert. Det ble ikke den konserten de hadde sett for seg.

Under spillejobben til California-bandet stormet tre terrorister inn på Bataclan i Paris, og begynte å skyte vilt rundt seg. Én etter én falt mennesker i gulvet, til det slutt var 89 mennesker fra 19 ulike nasjoner drept i massakren. En av disse tre var Emmanuel Bonnet. For mens Wilfried og Jaël kom seg ut i live, ble Emmanuel liggende igjen.

Les også: De overlevende forteller: Isobel (22) spilte død i over en time

To dager etter det som nå omtales som «de verste terrorangrepene på fransk jord», har familien tatt til orde. Jaël var ikke Emmanuels barn, men han var det nærmeste hun hadde en far, skriver hun i en rørende hyllest på Facebook.

«Han er faren jeg skulle ønske at jeg hadde, dersom han fortsatt var med oss. Jeg mistet en venn, en morsom mann, en bra mann».

Hun takker også alle som har hjulpet til i letingen etter ham på sosiale medier.

«Han er faren jeg skulle ønske at jeg hadde», skriver Jaël Koffi om Emmanuel Bonnet som ble truffet av terroristenes kuleregn. Foto: Privat , @Facebook

«Jeg tenker på Wil, Agathe og Aurore. Jeg elsker dere så mye – og venner som jeg har delt så mange uforglemmelige minner med. Jeg tenker også på alle andre ofre som var på Bataclan, i parisiske barer, men også i Libanon, Mexico og Japan.

Vi er så heldige som er her i dag. La oss ikke overveldes av hat. De angriper oss med sin ammunisjon, og vi svarer med et unisont «nei».

Jeg er her for dere, dere som fortsatt er her. Jeg var der, jeg overlevde. Jeg er her, og vil overleve. Jeg vil overleve, igjen og igjen.»

Bilde: Slik så det ut etter massakren på Bataclan

Enda mer rørende ble det for Jaël og alle som så innlegget da Emmanuels datter, Agathe (18), svarte.

«Du er en del av familien, Jaël. Aldri glem det. Vi elsker deg. Og vi vil kjempe oss gjennom dette», skriver hun.

Hans kone, Aurore, har hverken sagt eller skrevet noe om mannens død. Tirsdag kveld byttet hun imidlertid profilbilde til et bilde av de to.

Les også: Tvillingssøstrene Charlotte og Émilie ble drept i terrorangrepet

Emmanuel var en musikkelsker. Et rockefan. På Facebook-siden sin har han delt en rekke musikkvideoer av Eagles of Death Metal, The Rolling Stones og Rammstein.

I januar byttet han profilbilde på Facebook. «Je suis Charlie», står det på det. Denne gangen ble det han selv som ble et offer for terrorister.

Emmanuel etterlater seg kona Aurore og deres to barn, Wilfried og Agathe.

VG-SPESIAL: Dette er ofrene for terrorangrepene i Paris

NB: Sterke bilder!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder