- Mafiaboss er hjernen bak helikopter-ranet

Skal ha fått konkrete tips fra politi på Balkan

(VG Nett) Svensk politi skal for en tid tilbake ha fått svært detaljert informasjon om tellesentral-ranet som har rystet nasjonen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det er den svenske avisen Aftonbladet som i dag henviser til kilder som sier at politiet tok opplysningene svært alvorlig.

Opplysningene som skal ha kommet til politiet går ut på at en ranerbande fra Balkan var på vei til Sverige for å rane et pengedepot.

BILDESPESIAL:Se bildene fra sjokkranet her

- Tipset av Balkan-politi

Ifølge Aftonbladet skal opplysningene ha vært så konkrete at de sa at politiets helikoptre skulle saboteres og at en pilot skulle hentes fra Serbia og å føre ranernes farkost.

Dette skal ha tilflytt svensk politi fra en politimyndighet på Balkan som snappet opp tipset. Politiet reagerte med å sette inn ekstra vakthold ved flere svenske pengedepoter, men for cirka en uke siden trakk de bevoktningen.

Da slo ranerne til med helikopter, tau, stige, slegge, automatvåpen og sprengstoff.

LES OGSÅ:- Mistenker soldater fra tidligere Jugoslavia

- Minst fem ranere

Aftonbladet har kilder på at hjernen bak det spektakulære ranet er en mafiaboss i 40-årene. Denne mannen skal være utpekt som lederen for den organiserte ransligaen i den svenske hovedstaden, og skal angivelig ha blitt dømt flere ganger tidligere.

En annen politikilde sier til den svenske avisen at det er snakk om minst fem gjerningsmenn, hvor flere av dem trolig har sitt utspring fra Balkan.

I jakten på ranerne kontrollerer politiet grenseoverganger og flyplasser, samt at de oppsøker kriminelle som har stått bak grove ran tidligere.

En av dem politiet nå skal ha under oppsikt er en mann med helikoptersertifikat i 40-årene som ble dømt for et ran mot en verditransport i Eskiltuna i 1993.

VGTV:Her rømmer helikopter-ranerne fra politiet

To pågrepet

Stockholm-politiet pågrep i går to personer i forbindelse med ranet, men det er ennå ikke klart hvilken eventuell rolle disse skal ha hatt.

Poltiet oppsøker nå kriminelle som tidligere har utført grove ran, i håp om å komme nærmere de som stakk fra lovens lange arm i helikopter onsdag.

VG Nett skrev i går at det skal dreie seg om cirka 25 stykker i Sverige som kan ha utført et slikt ran.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder