Prins Edward fikk sin prinsesse

Det ble kongelig bryllupsfest da Sophie Rhys-Jones og prins Edward giftet seg i Windsor Castle lørdag ettermiddag. Paret ga hverandre sitt ja foran 550 inviterte gjester

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Prins Edvard, som nå kan kalle seg jarlen av Wessex, kom sammen med sine brødre prins Charles og prins Andrew til bryllupsseremonien. Sophie Rhys-Jones har fått tittelen Hennes kongelige høyhet grevinnen av Wessex.

Prins Edward og Sophie Rhys-Jones så hverandre alvorlig og dypt inn i øynene da de avsa sine ekteskapsløfter i St. George-kapellet på Windsor-slottet lørdag kveld. Da Edward ga sitt ja til Sophie inne i det stille kapellet, kunne de to høre varme hurrarop fra folkemengden som hadde samlet seg utenfor og som fulgte vielsen via høyttalere denne overskyede og vindfulle junikvelden.

Både dronning Elizabeth og folket har nok nå store forhåpninger om at dette skal bli et kongelig ekteskap som virkelig varer livet ut, etter at samtlige av prins Edwards tre eldre søskens ekteskap har gått i oppløsning. Adlyde Lørdag var Edwards storebrødre, prins Charles og prins Andrew, hans forlovere, eller «støtter» som det kalles når medlemmer av den britiske kongefamilien gifter seg.

Prins Edward måtte lirke og lure for å få ringen på plass på Sophies finger. Med flommende slør og en enkel vakker kjole lovet Sophie på tradisjonelt anglikansk vis å både elske og adlyde sin mann, noe som har opprørt mange feminister i England.

Det ble et høytidelig og eventyrlig bryllup, men uten den pomp og prakt som fulgte med Charles' og Andrews vielser, der en rekke statsoverhoder var til stede. Sophie og Edward ønsket seg en mer privat seremoni, og Norges kronpris Haakon Magnus var blant de meget få utenlandske kongelige gjestene.

Blant de 550 inviterte var det desto flere fra underholdningsbransjen, blant annet Andrew Lloyd Webber og John Travolta.

Ny yndling?

De to er fast bestemt på å fortsette sine yrkeskarrierer. Hun driver sitt eget pr-byrå og han sitt eget TV-produksjonsselskap. Dronning Elizabeths yngste sønn har hatt en seks år lang romanse med den borgerlige middelklasse-jenta Sophie, som er datter av en pensjonert salgsrepresentant for et bildekkfirma.

Sophie er slående lik avdøde prinsesse Diana med sitt sky og nedslåtte blikk. Og liksom henne er hun kjent for å være en naturlig og folkelig kvinne, som meget godt kan bli en ny kongelig yndling for det britiske folket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder