TILSTÅTT VED ET UHELL: Den britiske kvinnen skal ha tilstått å smugle inn narkotika i Egypt ved en feil. Nå er hun dømt til tre års fengsel. Foto: Privat/ AP

Kvinne dømt for smugling av smertestillende i Egypt

En britisk kvinne ble tirsdag dømt til tre års fengsel for å smugle smertestillende inn i Egypt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Laura Plummer ble pågrepet i oktober på flyplassen, da hadde hun 290 tabletter Tramadol i kofferten. Tramadol et smertestillende legemiddel som ligner morfin.

De siste tre månedene har hun vært fengslet i et kvinnefengsel, hvor advokaten forteller at hun har blitt slått av andre innsatte.

Hun skal bli oppholdt i en liten celle med 25 andre kvinner, og må sove på gulvet. Ifølge moren er Plummer «ugjenkjennelig», skriver The Times.

Sjekk ut: Advokat dømt for voldtektsuttalelse i Egypt

Tirsdag ble hun dømt til tre års fengsel, samt en bot på omtrent 47 000 kroner.

DØMT: I denne retten i Hurghada i Egypt ble den britiske kvinnen funnet skyldig i dag. Foto: Mohamed Aly Reuters

Tramadol er forbudt i Egypt uten resept, men er kjent for å bli misbrukt i landet. Stoffet er lovlig i Storbritannia. Den 33-årige kvinnen forteller at hun ikke var klar over at det var ulovlig, og at hun skulle bringe det til sin egyptiske mann som hadde smerter i ryggen.

Les også: Fireåring dømt til livsvarig fengsel i Egypt

Plummer skal ha tilstått smugling ved et uhell på grunn av dårlig oversettelse, hvor hun skal ha skrevet under på papirer som hun ikke forsto.

– Hun er en ordentlig, ærlig og hardtarbeidende kvinne. Selv om hun er naiv, er hun ikke narkotikasmugler. Hun prøve bare å hjelpe sin egyptiske partner med hans voldsomme ryggsmerter, sier advokaten hennes Karl Turner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder