FØRSTEVALGET: 36 år gamle Nick Ayers skal være Trumps førstevalg til å overta som stabssjef. Her avbildet med familien sin og Donald Trump på Det ovale kontor. Foto: WHITE HOUSE / REUTERS

Trump får ikke førstevalget sitt til stabssjefposten

President Donald Trumps førstevalg til å overta posten som stabssjef, Nick Ayers (36), er ikke lenger aktuell for stillingen.

Artikkelen er over ett år gammel

Det kunngjorde Ayers selv på sin Twitter-konto søndag.

Kilder forteller til Reuters at finansminister Steven Mnuchin og den republikanske representanten Mark Meadows, skal være blant kandidatene Trump nå vurderer.

Lørdag ble det klart at Trumps nåværende stabssjef, John Kelly, er ferdig på nyåret, etter drøyt halvannet år i stillingen.

Oppsigelsen har ligget i kortene en stund, og dagen før Trumps kunngjøring kom det meldinger om at Kelley og sjefen selv ikke lenger var på talefot.

Ifølge flere medier var det visepresident Mike Pences stabssjef, Nick Ayers, som sto øverst på ønskelisten over kandidater til å ta over Kellys jobb.

STABSSJEFER: Visepresident Mike Pences stabssjef Nick Ayers (t.v.) og avtroppende Trump-stabssjef John Kelly. Foto: Jonathan Ernst / X90178

Ikke lenger aktuell

Den 36 år gamle småbarnsfaren fra delstaten Georgia har brukt mesteparten av karrieren sin på høyprofilerte republikanske guvernører, og har siden juli 2017 vært ansatt under Pence. Der har han styrt en av Washingtons mest effektive politiske team, skriver Reuters.

Ayers ble derfor utpekt som et klokt valg til å styre den noe kaotiske Trump-administrasjonen inn mot presidentvalget i 2020.

les også

Bush-rådgiver til VG: – Trump vinner enkelt i 2020

Ifølge AP skal Trump og Ayers ha vært i dialog angående stillingen, men på grunn av stillingens varighet skal Ayers ikke lenger være blant kandidatene.

En anonym kilde i Det hvite hus forteller til nyhetsbyrået at Trump ønsket at Ayers skulle bli værende i stillingen i to år, men dette skal ikke ha vært aktuelt for småbarnsfaren, som skal ha ønsket et midlertidig ansettelsesforhold utover våren.

IKKE PÅ TALEFOT: Ifølge CBS News skal John Kelly ha kalt Trump for en «idiot» under et internt møte. Fredag ble det, ifølge NTB, meldt om at de to ikke lenger var på talefot. Foto: Carlos Barria / REUTERS

Natt til mandag norsk tid, tvitret presidenten om hendelsen, og mente det var falske nyheter at Ayers nødvendigvis var førstevalget:

– Jeg er i en prosess hvor jeg intervjuer noen veldig flotte mennesker til å bli ny stabssjef i Det hvite hus. Falske nyheter har sagt at det med sikkerhet var Nick Ayers, en fantastisk person som alltid vil være med i MAGA-teamet (Make America Great Again). Jeg skal snart ta en beslutning!

Ayers meldte søndag på sin Twitter-konto at han i stedet vil assistere presidenten fra utsiden av administrasjonen.

Andremann ut

John Kelly er andremann ut av Trumps stabssjefer, etter at Reince Priebus takket for seg i juli 2017, etter bare seks måneder ved posten.

Trump takket i går Kelly for innsatsen foran et stort pressekorps.

– John Kelly forlater oss. Jeg vet ikke jeg kan si at han pensjoneres, men han er en bra mann. Han forlater oss ved utgangen av året. Jeg vil annonsere hvem som tar over Johns stilling i løpet av de neste par dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder