- Kelly ble presset i døden

Presset drev ham i døden, hevder advokaten som representerer de etterlatte etter våpeneksperten David Kelly.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Gompertz hevdet at avsløringen av Kelly som kilden for et omstridt BBC-innslag om masseødeleggelsesvåpen i Irak var "kynisk maktmisbruk". Dette bør være høringenes hovedkonklusjon, sa Gompertz.

- Hoon løy

- Familien ber høringen slå fast at regjeringen bevisst bestemte seg for å bruke doktor Kelly som en del av strategien i sin kamp mot BBC. Å offentliggjøre hans navn var et kynisk misbruk av makten som fortjener den sterkest mulige fordømmelse, mente advokaten.

Gompertz beskyldte også forsvarsminister Geoff Hoon for løgn og hykleri, og sa rett ut at Hoon løy da han forklarte seg for høringene som ledes av den framtredende dommeren Lord Hutton. Britiske medier har lenge spådd at Hoon må gå av som følge av Kelly-saken.

- Vi må aldri igjen oppleve slik sviktende støtte til en tjenestemann i slike krisetider, framholdt advokaten.

Kuttet pulsårene

Den britiske rikskringkastingen BBCs medarbeider Andrew Gilligan sa i en reportasje i mai i år at statsminister Tony Blairs kontor hadde "spritet opp" en rapport om masseødeleggelsesvåpen i Irak. Et sentralt punkt i rapporten var påstanden om at slike våpen kunne være klare til bruk på tre kvarter.

Den høyt respekterte våpeneksperten David Kelly ble senere avslørt som kilden for Gilligans reportasje. 18. juli i år ble funnet død. Han hadde begått selvmord ved å kutte pulsårene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder