DØMT: Her er Salman Khan (i svart skjorte) på vei inn i retten i Jodhpur torsdag. Foto: Sunil Verma / AP / NTB scanpix

Bollywood-stjerne dømt for antilope-drap

Den indiske skuespilleren Salman Khan (52) er dømt til fem års fengsel for å ha drept to sjeldne antiloper for 20 år siden.

  • ann.fredriksen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge en representant for påtalemyndigheten er man i gang med å utstede en arrestordre. Khan er kjent som Bollywoods «bad boy», og spiller vanligvis rollen som den tøffe mannshelten. Han kan fortsatt anke avgjørelsen.

les også

Bollywood-stjerne druknet i badekar

Hundrevis av fans møtte torsdag fram foran rettsbygningen i delstaten Rajasthan for å vise ham støtte og få en glimt av helten sin.

Filmstjernen har nektet for at han skjøt de to antilopene i et dyrereservat vest i India i 1998. Tre andre Bollywood-stjerner sto tiltalt for å ha deltatt på jaktturen, men de ble frikjent som følge av mangel på bevis.

les også

Indisk politiker har satt skuddpremie på Bollywood-skuespiller

Khan ble i 2015 først dømt til fem års fengsel for å ha kjørt ned og drept en hjemløs mann i 2002, men han ble frikjent i ankesaken. Saken er anket til høyesterett der den ennå ikke er behandlet.

les også

Kjendis-krangel om hjemløse etter superstjerne ble dømt
til fengsel

Ifølge Forbes hadde han i 2017 en inntekt på 37 millioner dollar, tilsvarende nær 290 millioner kroner. Han er dermed en av verdens ti best betalte skuespillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder