DØMT: Her er Salman Khan (i svart skjorte) på vei inn i retten i Jodhpur torsdag.
DØMT: Her er Salman Khan (i svart skjorte) på vei inn i retten i Jodhpur torsdag. Foto: Sunil Verma / AP / NTB scanpix

Bollywood-stjerne dømt for antilope-drap

UTENRIKS

Den indiske skuespilleren Salman Khan (52) er dømt til fem års fengsel for å ha drept to sjeldne antiloper for 20 år siden.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 05.04.18 11:47

Ifølge en representant for påtalemyndigheten er man i gang med å utstede en arrestordre. Khan er kjent som Bollywoods «bad boy», og spiller vanligvis rollen som den tøffe mannshelten. Han kan fortsatt anke avgjørelsen.

Hundrevis av fans møtte torsdag fram foran rettsbygningen i delstaten Rajasthan for å vise ham støtte og få en glimt av helten sin.

Filmstjernen har nektet for at han skjøt de to antilopene i et dyrereservat vest i India i 1998. Tre andre Bollywood-stjerner sto tiltalt for å ha deltatt på jaktturen, men de ble frikjent som følge av mangel på bevis.

Khan ble i 2015 først dømt til fem års fengsel for å ha kjørt ned og drept en hjemløs mann i 2002, men han ble frikjent i ankesaken. Saken er anket til høyesterett der den ennå ikke er behandlet.

Ifølge Forbes hadde han i 2017 en inntekt på 37 millioner dollar, tilsvarende nær 290 millioner kroner. Han er dermed en av verdens ti best betalte skuespillere.

Her kan du lese mer om