STENGT: Folk ser utover stranden Newcomb Hollow Beach i USA der en 26 år gammel mann ble bitt av hai lørdag. Han ble bekreftet omkommet på sykehuset.
STENGT: Folk ser utover stranden Newcomb Hollow Beach i USA der en 26 år gammel mann ble bitt av hai lørdag. Han ble bekreftet omkommet på sykehuset. Foto: Susan Haigh / AP

Surfer drept av hai nordøst i USA

UTENRIKS

En mannlig surfer er død etter et haiangrep i delstaten Massachusetts i USA. Det er det første dødsfallet i delstaten på over 80 år som er forårsaket av hai.

  • NTB
Publisert:

Den 26 år gamle mannen ble bitt da han var ute og surfet med en venn ved Newcomb Hollow Beach i Wellfleet.

En lokal fisker og surfer, Joe Booth, så haiangrepet og forteller at han så de to mennene forsøke å sparke til noe bak seg, før han fikk øye på en finne. Han sier han først skjønte alvoret da han så den ene mannen komme til land, mens han dro vennen etter seg opp fra vannet.

– Jeg var han fyren på stranden som ropte «hai, hai». Det var som i filmen «Haisommer», sier Booth. Han forteller at flere av dem som kom for å hjelpe forsøkte å lage en årepresse mens de febrilsk ringte nødnummeret.

Det ble utført førstehjelp på 26-åringen på stedet før mannen ble fraktet til sykehus, og senere erklært død.

Ikke siden 1936 har noen dødd som følge av haibitt i hele delstaten Massachusetts. Men dette var likevel det andre angrepet så langt i år. 15. april ble en 61 år gammel mann fra New York alvorlig skadet da han traff på en hai kun 6,5 kilometer lenger nord for Newcomb Hollow Beach .

Det har vært mange haiadvarsler langs disse Cape Cod-strendene i løpet av sommeren. Ifølge nasjonalparkmyndighetene har de måttet stenge strendene dobbelt så mange ganger i år i forhold til normalen.

Her kan du lese mer om