Tidenes dødeligste brann i California: – Vi må finne mammaen min

Venner og slektninger leter etter sine kjære i ruinene etter den verste skogbrannen i Californias historie.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ved et evakueringssenter i Butte County nordøst for San Francisco møter den lokale nyhetsstasjonen Kron4 Sol Bechtold. Han er på leting etter sin mor Joanne Caddy, som har vært savnet siden torsdag.

Hun bodde like nord for byen Paradise, som nærmest har blitt utslettet av flammene. Bare noen få hus står fortsatt.

– Vi fikk vite at huset hennes hadde blitt ødelagt, så jeg vet ikke hva som har skjedd med henne. Hun er ganske bundet til huset, hun har ikke bil. Vi må finne mammaen min, jeg vil ikke gi opp håpet om at hun er der ute, sier Bechtold til Kron4, som samarbeider med CNN.

Dødstallene steg natt til tirsdag til 44 personer etter at ytterligere 13 personer ble bekreftet omkommet etter Camp-brannen nord i California. Antallet savnede var søndag kveld 228.

Tidenes dødeligste

Californias dødeligste skogbrann inntil nå var Griffith Park-brannen i 1933 der 29 personer mistet livet. Brannen som herjer nord i delstaten nå har dermed tangert dette tallet, og dødstallet ventes å stige-

I tillegg er over 6.700 bygninger og andre konstruksjoner brent ned – flere enn i noen annen skogbrann i Californias historie.

Det arbeides nå med å identifisere alle omkomne etter brannen. I Paradise, hvor 27.000 har mistet hjemmene sine, jobber fem team med å søke etter overlevende.

Eksperter har med seg en mobil DNA-lab som skal undersøke levningene etter hvert som de blir funnet. I noen av tilfellene er det bare beinrester eller fragmenter av bein som er igjen, har Korey Honea forklart tidligere.

– Jeg tror jeg kommer til å dø

Fra hele delstaten kommer det nå dramatiske skildringer fra mennesker som har kommet seg unna flammene i siste liten.

Nichole Jolly, som var på jobb sykepleier i byen Paradise da hun måtte evakuere, sier til NBC at hun ringte mannen for å snakke med ham for det hun trodde ville bli siste gang.

les også

Overlevende forteller: Slik unnslapp vi dødsbrannen i California

– Jeg sa: «Jeg tror jeg kommer til å dø. Si til barna at jeg elsker dem. Jeg kommer ikke hjem igjen», sier Jolly.

Mens skoene hennes smeltet på den varme asfalten og halsen brant, fant hun en brannbil og banket på døren.

– To brannmenn hoppet ut av bilen, slukket ilden som hadde satt fyr på buksene mine, dro meg med inn i bilen, pakket et teppe rundt meg og sa: «Gjør deg klar. Det er ikke sikkert vi kommer gjennom dette i live», sier Jolly.

Tre branner

Tre store skogbranner dekker nå store områder både nord og sør i delstaten, og sterk vind i området har gjort slukningsarbeidet vanskelig for brannmannskapene.

300.000 mennesker er evakuert fra brannene, de fleste sør i California.

Et helikopter her slipper vann over skogbrannen. Foto: JOSH EDELSON / AFP

– Vi må jobbe oss gjennom denne tragedien, sier California-guvernør Jerry Brown.

I brannen nord i California, som har fått navnet «Camp Fire», kjemper nå 4.500 brannmannskaper mot flammene som dekker 450 kvadratkilometer. Det er satt inn 571 brannbiler og 21 helikoptre. Tre brannmannskaper er så langt skadd under slukningsarbeidet. Rundt 25 prosent av brannen er under kontroll, men myndighetene sier at det trolig vil ta rundt tre uker å slukke hele.

I kjendis-område

Lenger sør kjemper 3.200 brannmannskaper mot den 346 kvadratkilometer store «Woolsey Fire» som herjer rundt Thousand Oaks og Malibu.

I dette området pågår også «Hill Fire», men denne dekker nå et mindre område på 18 kvadratkilometer og er for det meste under kontroll.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder