I RETTEN: Flere av turnerne som hevder de har blitt utsatt for overgrep av den tidligere OL-legen, Larry Nassar satt sammen i rettssaken mot Nassar. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/ NTB scanpix

Amerikansk turnorganisasjon er konkurs etter overgrepsskandale

Den amerikanske turnorganisasjonen USA Gymnastics erklærte seg konkurs onsdag.

Det skriver NBC News. Konkurserklæringen kommer i kjølvannet av overgrepsskandalen vinteren 2017, der flere hundre amerikanske turnere hevdet de var blitt utsatt for seksuelle overgrep. Den siste tiden har organisasjonen slitt økonomisk og skandalen har ført til at flere av toppsjefene i USA Gymnastics har trukket seg fra sine stillinger.

DØMT: Den tidligere OL-legen Larry Nassar sa seg skyldig i seksuelle overgrep i november 2017. Foto: Rebecca Cook / REUTERS

Advokaten som representerer 180 av dem som sier de har blitt utsatt for overgrep av den tidligere OL-legen Larry Nassar, John Manly sier ifølge NBC News at konkurserklæringen var «et uunngåelig resultat for en organisasjon som ikke er i stand til å beskytte medlemmene sine mot overgrep.»

les også

OL-lege dømt til 175 års fengsel

– Ledelsen i USA Gymnastics har bevist at de både er moralsk og økonomisk konkurs. De har pådratt og fortsatt å påføre ufattelig smerte til ofrene og deres familier, sier han ifølge den amerikanske nyhetskanalen.

Tidlig i år ble den tidligere OL-legen Larry Nassar dømt til 175 års fengsel for overgrep mot 168 personer, hvor av flere er mindreårige. I oktober i år ble også den tidligere presidenten av turn organisasjonen Steve Penny arrestert, siktet for å ha tuklet med beviser mot Nassar.

Se videoen der dommer Rosemarie Aquilina avgir dommen mot Nassar:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder