STORMØTE: Donald Trump og Vladimir Putin skal etter planen møtes i forbindelse med G20 i Buenos Aires i slutten av måneden. Nå truer Trump med å avlyse. Foto: Ludovic Marin / Reuters

Trump truer med å avlyse møte med Putin

Den amerikanske presidenten vurderer å avlyse det planlagte møtet med Vladimir Putin i Argentina etter at Russland søndag kapret tre ukrainske marinefartøy i Svartehavet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I et intervju med Washington Post sier Donald Trump at han «ikke liker aggresjonen» fra den russiske marinen i helgens sammenstøt utenfor Krim-halvøya.

– Jeg liker ikke aggresjonen i det hele tatt. Europa bør ikke like aggresjonen. Og Tyskland bør ikke like den, sier Trump til avisen.

les også

Ukrainske fanger vist fram på russisk TV

Nå sier Trump at det er en reell mulighet for at det planlagte møtet med Russlands president Vladimir Putin blir avlyst.

– Jeg får full rapport i kveld. Det vil bli avgjørende. Kanskje jeg ikke engang vil avholde møtet, sier Trump til Washington Post.

I etterkant av dette uttalte Kreml at de fortsatt forbereder møtet, og ikke har fått beskjed om noen avlysning.

Unntakstilstand

Russerne kapret to ukrainske marinefartøy og en taubåt ved Kertsjstredet mellom Azovhavet og Svartehavet, etter påstander om at fartøyene skal ha gått inn i ulovlig farvann. 24 ukrainske sjømenn er også pågrepet av den russiske kystvakten. Ukraina har innført unntakstilstand i 10 av 27 regioner i landet som følge av hendelsen.

les også

10 ting du må vite om konflikten om Azovhavet

Mens Ukrainas president Petro Porosjenko har bedt vestlige land om å skjerpe sanksjonene mot Russland, har russiske myndigheter anklaget Ukraina for å fremprovosere hendelsen. Ukraina har erkjent at tre av mannskapet var agenter på et etterretningsoppdrag.

Møtet mellom Trump og Putin skal etter planen finne sted i Buenos Aires, parallelt med G20-møtet 30. november til 1. desember.

Om du ikke har fått med deg hva som skjedde utenfor Krim på søndag, kan du se en oppsummering i denne videoen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder