Minst seks døde i brokollaps i Florida

Minst seks personer mistet livet og ni ble skadet da en nykonstruert gangbro raste sammen i Miami.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Minst åtte kjøretøy ble knust da broen kollapset over en travel motorvei i den amerikanske delstaten Florida. Redningsarbeidere boret hull i restene av stål og betong, og brukte blant annet hunder i søket etter overlevende.

Det ble tidlig klart at det var flere dødsfall, men omfanget var lenge ukjent.

Fredag morgen bekrefter politiet i Miami-Dade fylke at dødstallet har økt til seks, og at de fortsetter å søke etter overlevende.

Ytterligere ni personer behandles for skader på sykehus. Tilstanden for disse er foreløpig ukjent.

– Det viktigste vi kan gjøre akkurat nå, er å be for dem som havnet på sykehus, og for de familiemedlemmene som har mistet sine kjære, sier Florida-guvernør Marco Rubio.

les også

Vogntog rev ned gangbro i England

Han understreker at de nå vil komme til bunns i hva som førte til kollapsen, og at folk vil bli holdt ansvarlig. Like før dødstallet ble kjent, sendte president Donald Trump sine kondolanser:

– Bilene ble fullstendig knust

En kvinne som ble vitne til hendelsen forteller til CNN at hun akkurat hadde kjørt under broen før den kollapset. Hun beskriver scenen som kaotisk.

– Bilene ble fullstendig knust, sier hun.

STORE SKADER: Brannvesenet jobber her på stedet etter brokollapsen. Foto: AFP

En annen forteller at han forsøkte å hjelpe overlevende.

– Jeg og noen andre løp bort til ulykkesstedet. Vi begynte å hjelpe folk som satt i biler som bare halvveis var knust, folk som enkelt kunne bli reddet. Men vi kunne ikke gå under broen fordi den andre halvdelen av broen står fortsatt lent oppover. Den så også ut som om den kom til å falle ned, sier han.

les også

Massiv opprydning etter VGs bro-avsløringer

– En person vi hjalp sa at familien hans var fanget, og vi kunne ikke hjelpe dem. Jeg beklager ... Jeg er fortsatt skjelven.

Broen raste ned over syv kjørefelt på den trafikkerte motorveien. Reportere på stedet sier at politiet dirigerte mediene lenger og lenger unna «i tilfelle resten faller ned».

TOTAL KOLLAPS: Dette bildet viser hvordan broen kollapset over samtlige felt på den travle motorveien i Miami. Foto: Reuters

Ble satt opp sist lørdag

Den 861 tonn tunge broen tilhører det internasjonale universitetet i Florida (FIU), og ble installert for bare fire dager siden. Den skal ha kostet over 14 millioner dollar å bygge. Universitetet er Floridas nest største, og har rundt 50.000 studenter.

les også

Nye tall fra Norge: Skader og mangler på over 2000 bro-rekkverk

Broen ble konstruert med en innovativ teknikk som var ment for å redusere potensiell risiko til arbeidere, pendlere og fotgjengere og for å hindre trafikkorker i området.

Det var planlagt at den skulle åpne tidlig neste år, og den var designet for å tåle vind på styrke med orkaner.

Byggefirma: – Noe slikt har aldri skjedd før

FIGG, en av bedriftene som har bygget broen, sier i en uttalelse at de vil jobbe med myndighetene for å finne ut hva som har skjedd.

– I våre 40 år lange historie har aldri noe slikt skjedd før. Hele vårt team sørger over tapet av liv, og skader som har skjedd i denne ødeleggende tragedien, og våre bønner går ut til alle involverte, skriver de.

Også universitetet sier at de jobber med å finne ut hva som skjedde.

– Vi er sjokkerte og triste etter de tragiske hendelsene som utspilte seg på fotgjengerbroen til FIU Sweetwater. På dette tidspunktet er vi fortsatt involvert i redningsaksjoner og jobber med å samle informasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder