STORBRANN: Brannmannskaper kjemper for å få kontroll på flammene torsdag. Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN

70 bekreftet omkommet i brann i Bangladesh

Så langt har brannmannskaper funnet 70 omkomne etter brannen i et leilighetsbygg som også huset et lager for kjemikalier i Dhaka i Bangladesh.

Publisert:

Brannen startet i en fire etasjers bygning onsdag kveld, og spredte seg til nærliggende bygninger i området Chawkbazar. Den delen av gamle Dhaka har flere bygninger fra Mughal-tiden, for 300 år tilbake, skriver Reuters. Bydelen karakteriseres av trange smug mellom tettliggende bygninger, der folk bor oppover i etasjene, mens lokalene på gateplan er forbeholdt butikker og restauranter.

– Så langt har vi funnet 70 omkomne. Antallet kan øke etter hvert som vi søker, sier Julfikar Rahman, direktør ved kontrollsenteret til brannvesenet og sivilforsvaret i Bangladesh. Dødstallet kan fremdeles stige. Letingen i det utbrente bygget pågår fremdeles.

Minst 50 personer er sendt til sykehus. Mange pårørende har møtt opp utenfor sykehuset i håp om å finne sine savnede kjære, opplyser vitner til nyhetsbyrået.

les også

Flere drept på valgdagen i Bangladesh

Ifølge brannvesenet kan brannen ha startet i en gassbeholder. Derfra har ilden raskt spredt seg gjennom lokalene der svært brennbare kjemikalier ble oppbevart.

Rundt 200 brannfolk jobbet i over fem timer for å få brannen under kontroll.

les også

Rohingyaer rømmer fra flyktningleirer i Bangladesh av frykt for å bli sendt til Myanmar

Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder