STØTTE: Barbara Bush støttet familien sin, her med George W. Bush på et politisk arrangement i Houston i 1992. Foto: CHRIS WILKINS / AFP

Den politiske verdenen hyller Barbara Bush: – Hun rørte millioner av hjerter

Tidligere førstedame Barbara Bush døde tirsdag, 92 år gammel. Nå hylles hun av tidligere politiske motstandere og venner.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Tidligere president Jimmy Carter og førstedame Rosalynn Carter er blant de mange som hedrer Bush.

«Hun rørte millioner av hjerter med sin varme, sjenerøsitet og humor», skriver de i en uttalelse, ifølge ABC News.

les også

Barbara Bush er død

Barack og Michelle Obama omtaler Bush som «klippen til en familie som var dedikert til å tjene offentligheten».

I en felles uttalelse sier paret at hun levde livet sitt «som et bevis på at offentlig tjeneste er et viktig og edelt kall; som et eksempel på ydmykhet og anstendighet som reflekterer det aller beste av den amerikanske ånden».

TAKKNEMLIG: Barack Obama takker Barbara Bush for måten hun inspirerte utallige amerikanere. Her er de to sammen under en seremoni for George W. Bushs presidentsenter i Dallas i 2013. Foto: Jason Reed / X00458

President Donald Trump uttrykker også sin medfølelse: «Melania og jeg feirer i likhet med nasjonen livet til Barbara Bush», skrev han på Twitter.

Den kanadiske stasministeren Justin Trudeau beskriver Bush som «en venn av Canada» og en som «etterlater seg en arv av verdighet, sjarm, innstas og hengivenhet for familien».

Tidligere president Bill Clinton omtaler henne som en kvinne med «humor, sjarm, intelligens og skjønnhet» og skriver at han og Hillary sørger over tapet.

Også NASA har delt sin egen hyllest av Barbara Bush på Twitter. Der deler de et bilde til hennes ære.

Den amerikanske fotballspilleren, J. J. Watt, hedrer Bush som «et vakkert lys i denne verdenen», og sier han alltid vil være takknemlig for deres vennskap.

Barbaras sønn Jeb Bush takker for støtten på sin Facebok-side.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder