VÅTT: Folk vasser i vann i gatene i Bombay søndag 31. juli. Foto: AP

900 døde i India - og regnet fortsetter

Mange uten vann og elektrisitet i Mumbai

(VG Nett) Samtidig som dødstallene etter det kraftige regnværet i India nærmer seg 1000, er det sendt ut nytt flomvarsel.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Minst 910 mennesker er bekreftet døde etter regnværet i India den siste uken, ifølge politiet. Men fortsatt er minst 200 savnet, og store regnmengder ventet.

KØ: Indiske arbeidere på vei til jobb gjennom de oversvømte gatene i Bombay 31. July 2005. Foto: AFP

- Det regner og det vil hindre distribusjonen av nødhjelp og leteaksjoner, sier lederen for redningsarbeidet, Krishna Vatsa.

En meter nedbør på et døgn
Monsunregnet i India har vært det verste på nesten 100 år. Tidlig i forrige uke kom det mer enn en meter nedbør på under et døgn. Men så roet regnet seg. Søndag startet imidlertid det kraftige regnet igjen.

Frykt for nye jordskred
Nå ber myndighetene innbyggerne om å være forsiktige.

- Vi ber om at folk ikke reiser med mindre de absolutt må, sier politisjef A. N Roy til Reuters.

Dødstallene fortsetter å stige i den vestre distriktet Maharashtra, inkludert Mumbai. Flere lik ble i helgen gravd ut i landsbyer sør for Mumbai som er blitt rammet av jordskred etter regnværet.

Høyeste myndighet i Maharashtra, Vilasrao Deshmukh, sa at dagens regnfall har skapt frykt for nye jordskred.

- Vi prøver å flytte folk fra utsatte områder slik at det ikke skjer flere tragedier, sa han på TV-kanalen NDTV.

Kvalt i bilen
I Mumbai har mange mistet livet etter å ha blitt stengt inne, druknet, fått elektrosjokk i de oversvømte gatene, eller til og med blitt kvalt i sine egne biler mens de ventet i mange timer på at regnet skulle stoppe.

Mange av innbyggerne i byen på 15 millioner er frustrerte og sinte etter å ha vært uten rent drikkevann og elektrisitet siden tirsdag.

- Infrastrukturen i byen har kollapset, men folk har dårlig hukommelse. Det ser ut som vi glemmer og tilgir, og ikke kommer opp med en konstruktiv plan, sier Josy John, en innbygger i Bombay som har opplevd flom før.

OVERSVØMT: En selger vasser i vannet i gatene etter det kraftige regnværet i India. Foto: AP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder