Møtte Sri Lankas president

(VG Nett) Statssekretær Vidar Helgesen og spesialrådgiver Erik Solheim møtte onsdag Sri Lankas president Chandrika Kumaratunga.

  • Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

De norske utsendingene hadde tirsdag møte med statsminister Ranil Wickremesinghe, en av presidentens rådgivere og flere sentrale aktører.

Møte uten resultater

Tidligere onsdag møttes de to politiske motstanderne, statsminister Ranil Wickremesinghe og president Chandrika Kumaratunga, for første gang etter at landet ble kastet ut i politisk kaos for en uke siden.

De to snakket sammen i to timer, men kom ikke frem til noen løsning på den politiske situasjonen.

- De to utvekslet synspunkter, sier statsministerens sekretær til nyhetsbyrået AP.

Han opplyser at de to nå skal konferere med sine partier, og at de skal møtes til nye samtaler i neste uke. De skal sende ut en felles erklæring og planlegger et nytt møte neste uke der lederne for minoritetspartiene som støtter regjeringen skal delta.

Samlingsregjering

Ingen hadde store forhåpninger om at de to skulle bli enige på møtet. President Kumaratunga inviterte statsministeren for å diskutere dannelsen av en samlingsregjering. Men statsministeren sa før møtet at han heller ville diskutere hvilke følger den politiske krisen kan få for fredsprosessen. Les mer her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder