LYKKELIGE: Familien Grøndahl fra Valdres er lykkelige over at alle kom uskadet fra det da monsterbølger skyllet inn over ferieøya Phuket. Fra venstre Irmelin (42), Camilla (14), Anne-Marie (15), Cecilie (17), Anders (12) og Arne (43). Foto: Kjartan Knapp Haraldsen

Familie fra Valdres unnslapp monsterbølgen: - Glad vi har hverandre

KARON (VG Nett) - Vi er bare glade for at vi har hverandre. Alt annet er underordnet. Arne Grøndahl (43) titter bort på kona Irmelin (42) og parets fire barn.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Vannet fylte opp hele første etasje og kom godt opp mot annen etasje. Etter hvert krabbet vi opp på taket. Da vannet senere trakk seg litt tilbake, evakuerte vi opp på et nærliggende fjell. Der satt vi i åtte timer før vi torde ta oss ned igjen, forteller Arne Grøndahl til VG Nett.

Skuffet over Star Tour

Familien, som er charterturister med Star Tour, synes det er skuffende at turoperatørens guider nærmeste har vært fraværende etter naturkatastrofen.

- Vi torde ikke fortsette å bo her på hotellet, men fikk ikke noe hjelp til å skaffe oss nytt husvære. Det måtte vi ordne selv. Til slutt fikk vi hjelp av hotellets ansatte, som ordnet rom på et annet hotell innenfor samme kjeden, forteller Grøndahl.

VANNMASSENE KOMMER: Familien Grøndahl sto på balkongen i 3. etasje på hotellet Karon Beach Resort da flodbølgen skyllet inn over stranden. Foto: Familien Grøndahl

- Det går jo så mye rykter at det er til å bli gal av. Plutselig roper noen thailendere at bølgene kommer, og begynner å løpe. Men foreløpig har det ikke skjedd noe.

Familien føler med alle dem som har mistet noen som følge av naturkatastrofen.

Selv priser familien Grøndahl seg lykkelige over at de fortsatt har hverandre.

- Situasjonen kunne vært en helt annet dersom bølgene hadde kommet bare en time senere. Da hadde vi og tusener flere vært på stranden og katastrofen trolig vært enda større.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder