PATONG: En gate er fylt med ødelagte kjøretøy og rester etter bygninger etter at flodbølgene slo inn over Phuket, Thailand. Foto: AP

Var du der?

(VG Nett) Var du i området der flodbølgene herjet? Del din historie med VG Netts lesere.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Har du bilder eller en historie å fortelle fra et av de mange områdene som er rammet, er vi takknemmelige om du vil dele det med oss.

Send en epost med navn, sted og beskrivelse av opplevelsen eller den nåværende situasjonen.


Bjørnar Tomassen (25):

Bjørnar Tomassen (25) fra Volda fortalte om da dødsbølgen kom til Railay-stranden.

-Vi skjønte først ikke hvor alvorlig det var, men vi så barn på stranden og forsto etter hvert at det kom til å gå menneskeliv tapt, sier Bjørnar som hjalp til med å rydde opp på stranden etter at det hadde roet seg.

Nå sitter nordmannen strandet ved Railay uten å kunne komme seg tilbake til Ao Nang på en stund. Men han er uskadet og i live.

Dag Hagen
Dag Hagen var på stranden Tonsai, ikke langt fra Raylay Beach da bølgen slo inn. Etter at vannet hadde trukket seg tilbake filmet han stranden.

Se videoen her

- Det er helt Texas her. Hele Tonsai og Raylay er nede. Det ligger båter i barene. To er drept, skriver Dag Hagen til VG Nett.

Ole Jacob Sunde (50):

Ole Jacob Sunde (50) s å dødsbølgen komme mot hotellet der han ferierer med familien.

- Vi så all forvirringen og alt oppstyret rett nedenfor der vi satt. Flere turister som lå nedenfor på strandstoler, forsøke å komme seg unna, men ble slått i bakken av flodbølgen som kom. Nå er heldigvis alle ved vårt hotell funnet i live, men flere er fraktet til sykehus, sier han.

Vibeke Eika (23)

Vibeke Eika (23) fra Porsgrunn våknet i Phuket av lyden fra flodbølgen.

- Jeg våknet av drønnet fra flodbølgen. Da jeg kikket ut døren så jeg den komme. Jeg ropte på de jeg bor sammen med. Vi kikket ut og ante ikke hva vi skulle gjøre. Naboene kom til og hjalp oss i sikkerhet. Vi løp opp på et fjell i nærheten, sier hun til VG Nett.

- Hvordan er situasjonen i området nå?

- Tragisk! Mennesker er hysteriske, veiene er ødelagte, mennesker er omkommet. Mange hus er jevnet med jorden. Vårt står nok ennå, men jeg har ikke vært hjemme på mange timer nå, sier Eika som ble kjørt i sikkerhet på brannstasjonen.

- Den så ut som et likhus. Det kan ikke beskrives, sier hun.

Kjell Jensen og Turid Moen:

Kjell Jensen og kona Turid Moen var ute og snorklet utenfor Ao Nang da de fikk beskjed om at en flodbølge var på vei.

- Vi merket et kraftig skjelv noen minutter på åtte. Vi forsto at det var et jordskjelv, men tenkte ikke mer over det og ble med dykkerbåten ut, forteller Jensen.

-Vi så den fem-seks-syv meter høye bølgen komme fossende. Den var skummende hvit og mange hundre meter bred. Jeg har aldri sett noe lignende, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder