- 1000 kan ha mistet livet

(VG Nett) Det kraftige jordskjelvet som rammet Sør-Asia lørdag morgen kan ha tatt mer enn 1000 menneskeliv.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

LETER: Pakistansk politi og redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene fra en kollapset bygning. Skjelvet kan ha tatt mer enn 1000 menneskeliv. Foto: AFP

BILDER: Fra jordskjelvet
Ifølge nyhetsbyrået har mer enn halvparten av bygningene i den pakistanskkontrollerte delen av Kashmir enten kollapset eller blitt hardt skadet i skjelvet. Også et militærsykehus i denne delen av Pakistan skal ha blitt ødelagt.

Pakistans innenriksminister meldte på pakistansk TV tidligere lørdag at flere landsbyer erjevnet med jorden.

174 personer er bekreftet omkommet i India og enda flere i Pakistan.

- Vi har fått rapporter om at rundt 250 mennesker er omkommet i Muzaffarabad, og at flere tusen er skadd, opplyser en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Store murbygninger raste sammen i det kraftige skjelvet. I Muzaffarabad døde 25 personer da en rettsbygning kollapset.

Skolebygninger raste
I Mansehra-distriktet fant redningsmannskaper ti lik i ruinene til to skoler som kollapset. Over 40 skoleelever skal ha blitt skadet, ifølge en politikilde.

Minst to personer er bekreftet omkommet og 32 skadet etter at en stor boligblokk raste sammen i hovedstaden Islamabad. Men tallene er ventet å stige ettersom den 12 etasjers bygningen nærmest ligger i ruiner.

Norske myndigheter prøver å komme i kontakt med en norskkvinne som bodde i den sammenraste blokken. Flere svensker er også savnet etter jordskjelvet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder