Dykkerhelten Richard Harris mistet faren mens han ventet med guttene i grotten i Thailand

Den erfarne australske grottedykkeren og legen ventet tre dager inne med guttene som satt fanget i Tham Luang. På utsiden ventet triste nyheter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nå som fotball-laget som satt fanget i grottekomplekset i Tham Luang er reddet ut i trygghet, hylles de mange heltene som satte livet på spill for å redde ut barna og treneren deres.

En av dem, den australske anestesilegen Dr. Richard Harris, har fått stor oppmerksomhet, både for innsatsen under aksjonen, og for de tøffe nyhetene som ventet ham på utsiden.

– Det er med stor sorg at jeg bekrefter at Harris’ far gikk bort i går kveld, kort tid etter den vellykkede redningsoperasjonen, sier Harris’ sjef, Andrew Pearce, som leder ambulansetjenesten sør i Australia.

REDNINGSHELTENE: Eksperter og medisinske eksperter fra flere land har bidratt i redningsaksjonen. Den australske anestesilegen Richard Harris er mannen som er iført blå skjorte bakerst. Foto: Australian government, departement of foreign affairs and trade

Tenkte seg ikke om to ganger

Pearce forteller i en uttalelse at han har snakket med Harris, og at anestesilegen er på vei hjem. Her skal han få tid til å komme seg, etter den meget komplekse og krevende redningsoperasjonen, og Pearce ber om at familien får fred.

– Dette er åpenbart en tid for sorg for familien Harris, forsterket av de fysiske og emosjonelle påkjenningene av å ha deltatt i denne ukens redningsoperasjon. Harry er en stilleferdig og snill mann, som ikke tenkte seg om to ganger før han tilbød seg å bidra i dette oppdraget, sier Pearce.

Tre dager i grotten

Ifølge BBC avbrøt Harris ferien sin i Thailand da de tolv guttene og treneren deres ble funnet i live, dypt inne i grottekomplekset. Han tok seg inn til der de satt fanget, undersøkte helsetilstanden deres, og skal ha blitt der inne i tre hele dager.

les også

Hvorfor bry seg om noen gutter i ei grotte i Thailand?

– De er de tøffeste gutta jeg noen gang har vært heldig nok til å møte, sa Harris selv om fotball-laget, da han snakket med Australias statsminister Malcolm Turnbull, ifølge australske 9 News.

– De var ansvarlige for sin egen moral og, faktisk, deres egen sikkerhet. Uten at de var i den tilstanden kunne vi ikke gjort noe, fortsatte han.

Australias utenriksminister Julie Bishop har sendt kondolanser til Harris på Twitter, sammen med landets utenriksdepartement.

I en offisiell uttalelse sier de at Harris hadde en avgjørende rolle i redningsaksjonen, og at landet er stolte av innsatsen hans.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder