FÅR KRITIKK: USAs president Donald Trump har fått hard medfart etter møtet med Russlands president Vladimir Putin i Helsingfors denne uken. Foto: LEAH MILLIS, Reuters

Trump holder Putin ansvarlig for russisk innblanding i valget

I et intervju med kringkasteren CBSN sier USAs president Donald Trump at han holder Russlands president Vladimir Putin ansvarlig for innblanding i valget i 2016.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Demokratene i USA vil at Trumps tolk fra Helsingfors skal forklare seg

– Han styrer landet, på samme måte som jeg anser meg selv for å være ansvarlig for ting som skjer i dette landet. Så ville man måtte holde ham ansvarlig, ja, sier Trump i intervjuet.

Trump og Putin møttes i Helsingfors mandag. I etterkant høstet Trump krass kritikk på hjemmebane etter at han nektet å stille seg bak konklusjonen fra amerikansk etterretning om at Russland blandet seg inn i presidentvalget.

Samme dag gikk Trump ut på Twitter for å meddele at han har stor tillit til USAs etterretning.

– Som jeg sa i dag, og mange ganger tidligere, så har jeg STOR tillit til MINE etterretningsfolk. Men jeg innser også at for å skape en lysere fremtid, så kan vi ikke bare fokusere på fortiden – som verdens to største atomvåpenmakter må vi komme overens!

les også

Forvirring om Trumps syn på russisk hacking

Under intervjuet med CBSN onsdag er han imidlertid veldig tydelig på at han tror at det var russisk innblanding i valget i 2016.

Videre understreker Trump at han var veldig tydelig overfor sin russiske motpart på at innblanding i valg ikke tolereres.

– Jeg var veldig tydelig på at vi ikke kan innblanding. Vi kan ikke ha noe av det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder