SÅRET: Redningsmannskap evakuerer en såret ungdom fra området ved det israelske grensegjerdet i Khan Younis sør på Gazastripen. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix

Sju palestinere skal være drept ved den israelske grensen

Sju palestinere er drept av israelske kuler i nye demonstrasjoner ved grensen mellom Gazastripen og Israel, melder det Hamas-kontrollerte helsedepartementet i Gaza

ann.fredriksen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge talsmannen til helsedepartementet i Gaza, Ashraf al-Qedra, er ytterligere 252 mennesker såret, deriblant ti mindreårige.

les også

Nekter å flytte seg for Israels bulldosere

De døde palestinerne er gutter og menn i alderen 17 til 29 år. De ble drept i det tusenvis av palestinere beveget seg mot det israelske grensegjerdet, sier han.

les også

Israelske Yotam ble knivdrept av en palestinsk 17-åring

Fredag kveld ga Israels forsvarsdepartement orde om en umiddelbar stans i leveransene av drivstoff til Gazastripen. Ordren kommer få dager etter at en FN-støttet avtale som skulle gi Gazastripen drivstoff fra Qatar, trådte i kraft.

SKUTT: Palestinske demonstranter bærer vekk en såret mann etter at han ble skutt av israelske soldater. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix

Den israelske hæren (IDF) har bekreftet at flere personer er skutt og drept, men har ikke oppgitt antall. De sier at rundt 15.000 palestinere samlet seg langs grensen fredag kveld, der de brente bildekk og kastet steiner, eksplosiver og granater.

CNN skriver at de observerte at palestinerne kastet granater og brennende dekk, og satte fyr på grensegjerdet. Israelske styrker svarte med tåregass, skudd og vannkannoner, ifølge deres medarbeidere.

Twitter skriver IDF at terrorister detonerte en bombe ved grensegjerdet og angrep en grensepost på den israelske siden. De oppgir at et 20-talls palestinere tok seg gjennom hullet i gjerdet, og at «alle terroristene ble drept».

Minst 205 palestinere er drept av israelsk ild siden demonstrasjonene begynte på Gazastripen 30. mars. De fleste er drept ved grensegjerdet, mens noen også er blitt truffet av granatild og i luftangrep andre steder på Gazastripen.

Protestene er rettet mot den israelske blokaden som har gjort levekårene på Gazastripen svært vanskelige. Palestinerne protesterer også mot at de ikke får reise tilbake til steder som palestinerne flyktet fra for 70 år siden, og som nå er en del av Israel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder