13 døde i skyting på bar i California - angivelig gjerningsmann identifisert

12 personer er drept i skytingen på en bar i Thousand Oaks i California. I tillegg er den antatte gjerningsmannen, Ian David Long (28), død.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sheriffen opplyser at 12 mennesker er drept i skytingen, deriblant en politimann. I tillegg er den antatte gjerningsmannen død. Det er ikke kjent hvordan han døde.

I tillegg skal rundt femten andre være skadet.

Meldingen til politiet gikk ut på at en mann åpnet ild med et skytevåpen inne på baren Borderline Bar and Grill i 23-tiden lokal tid.

NØDMELDING HIT: Nødetatene jobber utenfor Borderline Bar and Grill i Thousand Oaks i California. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Det skal ha oppstått en skuddveksling da politiet kom til stedet. Også FBIs terroretterforskere er på stedet.

Flere amerikanske medier skriver at gjerningsmannen er den 28 år gamle veteranen Ian David Long, og siterer ikke navngitte kilder ved sheriff-kontoret.

I kontakt med psykiatri

CNN opplyser natt til fredag norsk tid at marinesoldaten Long skal ha vært i kontakt med psyiatrisk helsepersonell i april, da politiet ble kalt ut til «en forstyrrelse» der han bodde. Sheriff Geoff Dean opplyser at 28-åringen da oppførte seg «sint og irrasjonelt».

Han var da i kontakt med en spesialist fra kriseteamet som mente han muligens led av PTSD, posttraumatisk stresslidelse, men Long ble ikke anholdt.

Motivet er foreløpig ukjent. Reuters skriver at det eneste våpenet som ble brukt under angrepet var en Glock 21, 45-kaliber håndpistol.

MISTENKT: Ian David Long, på bildet fra trafikketaten i California. Foto: California Department of Motor Vehicles via AP

«Bare fortsatte å skyte»

En ikke navngitt politikilde opplyser til Los Angeles Times at det ble løsnet minst 30 skudd da baren var full av folk. I tillegg skal skytteren ha kastet røykbomber inne i bygningen. Det opplyser et vitne til KABC Los Angeles.

– Det var kaos, folk hoppet ut av vinduene, forteller øyenvitnet Nick Steinwender til TV-stasjonen KABC.

ETTER SKYTINGEN: To jenter trøster hverandre utenfor baren. Foto: RINGO CHIU / REUTERS

Et øyenvitne sier til TV-stasjonen ABC at gjerningsmannen avfyrte en rekke skudd og at en sikkerhetsvakt så ut til å bli drept.

– Den væpnede mannen kastet røykgranater over alt, forteller John Hedge, som sier mannen «bare fortsatte å skyte».

Store mengder politi og andre nødetater rykket ut til stedet og ba øvrige folk om å holde seg unna.

Hundrevis på baren

Det er snakk om baren Borderline Bar and Grill, som har et country-tema og tilbyr gjestene konserter og live-opptredener. Flere hundre personer befant seg i baren, hvor det pågikk et arrangement for studenter.

19 år gamle Mitchell Hunter sier gjerningsmannen var utstyrt med en halvautomatisk pistol.

– Jeg så ham gå inn. Og så begynte han å skyte, sier Hunter til NBC.

Gjerningsmannen tømte magasinet før han ladet på nytt, ifølge 19-åringen.

Ifølge CNN har vitner forklart at skytteren var ikledd sort og hadde briller, og at han skjøt en sikkerhetsvakt og en ung kvinne som jobbet ved bardisken like på innsiden av døren, før han begynte å skyte mot de andre på baren.

Venner av Long har fortalt CNN at han pleide å gå på Borderline Bar

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder