MARATON: Putin holder pressekonferanse i flere timer hvor han snakker om alt fra utenrikspolitikk til privatlivet. Foto: Burhan Ozbilici /AP

I dag kan du følge Putins maraton-pressekonferanse

Onsdag satt han i intense forberedelser - torsdag inviterer Russlands president Vladimir Putin til sin årlige pressekonferanse.

Artikkelen er over to år gammel

Putin har holdt de lange pressekonferanse hvert år han har vært president siden 2001, med unntak av i 2005. Dette blir dermed den 13. gangen han inviterer journalister fra inn- og utland for å snakke om alt fra utenrikspolitikk til privatlivet sitt.

Du kan se pressekonferansen på VGTV direkte klokken 10.00, med simultanoversettelse til norsk.

Disse seansene har tidligere vart i nærmere fem timer, og i år er det ventet at over 1 600 journalister deltar, melder NTB. Dette slår fjorårets rekord.

Fikk du med deg? Putin varsler at han trekker russiske styrker ut av Syria

I fjor var det blant annet atomvåpen som sto på agendaen, hvor han mente at USA måtte ta på seg skylden for våpenkappløpet.

Presidentens talsperson Dmitrij Peskov opplyser at han brukte hele gårsdagen på å forberede seg til dagens store begivenhet.

Trump om Putin: – Han sa at han ikke blandet seg inn

Dette blir hans siste årlige pressekonferanse i den tredje perioden som president. Men det er ikke sikkert det stopper der. Forrige uke kunngjorde han sitt kandidatur til presidentvalget i mars 2018.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder