SPENTE SPILLERE: GTA-fantaster stod i kø for å spille sin første runde av spillet da det ble lansert på Tokyo Game Show på torsdag. Foto: AFP

Solgte videospill for 6 milliarder kroner

Videospillet «Grand Theft Auto V» har etter tre dager solgt for en milliard dollar. Det er raskere enn noe annet spill, film eller annet underholdningsprodukt noensinne.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Spillet ble lansert tirsdag for spillkonsollene Playstation 3 og Xbox 360. Bare i løpet av den første dagen innkasserte selskapet bak, Take-Two, 800 millioner dollar, eller omkring 4,8 milliarder norske kroner.

Spillet er det siste i en serie som startet i 1997. Utviklingen, som det Take-Two-eide studioet Rockstar Games står bak, har tatt mer enn fem år og er anslått til å ha kostet mellom 1,2 og 1,8 milliarder kroner.

BAKGRUNN: Stort sug etter Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto-serien er kjent for sitt «voksne» innhold og fokus på vold og til dels sex. Serien regnes blant de mest kontroversielle videospillene noensinne, og særlig i USA har det stadig blitt hevdet at spillene har inspirert kriminelle handlinger i virkelighetens verden.

Spillkritikere og spillere har på sin side trykket GTA til sitt bryst, og mer enn 114 millioner spill er solgt siden debuten i 1997.

LES OGSÅ: Terningkast 6 for Grand Theft Auto V

I fjor brukte spillet «Call of Duty: Black Ops II» 15 dager på å tjene inn en milliard dollar. Spillet solgte for 500 millioner dollar på lanseringsdagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder