1 / 2
Stengt av: Politifolk i New York har satt ut sperringer ved rettsbygningen der en eventuell tiltale mot ekspresident Donald Trump vil bli kunngjort.

Politiet rigger seg til for Trump-trøbbel

Myndighetene i New York og Washington forbereder seg på mulige protester mens storjuryen på Manhattan fortsetter granskingen av ekspresident Donald Trump.

Publisert:

Samtlige politifolk i New York har fått instruks om å være i uniform og klar til innsats tirsdag, viser en intern beskjed som en kilde har gitt CNN innsyn i.

Høyt plasserte politifolk sier at de ikke har identifisert noen konkret og reell trussel, selv om beredskapen er høy.

Den interne beskjeden til New York-politiet er sendt ut etter at Trump lørdag ba tilhengere protestere mot etterforskningen av ham og «ta landet tilbake».

Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels. Den tidligere presidenten mener på sin side at granskingen, som ledes av statsadvokat Alvin Bragg på Manhattan, er politisk motivert.

– Vi kan ikke tillate dette noe mer. De dreper nasjonen vår, mens vi sitter og ser på. Vi må redde Amerika! Protester, protester, protester! skrev Trump på det sosiale mediet Truth Social forrige lørdag.

Samme dag hevdet han at han trolig vil bli pågrepet tirsdag, altså i dag.

Kjenner ingen direkte trussel

Budskapet om å ta til gatene har minnet mange om oppfordringen ekspresidenten kom med før tilhengerne hans stormet Kongressen 6. januar 2021.

I New York har politiet satt ut sperringer rundt rettsbygningen der storjuryen gjør sin jobb. Også i Washington forbereder politiet seg, men sier i likhet med kollegene i New York at de ikke kjenner til noen direkte eller troverdig trussel mot kongressbygningen.

En kilde tett på Trumps advokater sier de ikke ser for seg noen pågripelse eller oppmøte i retten før tidligst neste uke dersom ekspresidenten blir tiltalt.

Bakgrunn: Trump risikerer tiltale for hysjpenger

Benekter anklager

Saken mot Trump dreier seg om en utbetaling til Stormy Daniels på 130.000 dollar, nær 1,4 millioner kroner, utført av Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen, like før presidentvalget i 2016.

Cohen har tidligere vitnet for storjuryen og erkjent utbetalingen, et utlegg han deretter fikk tilbakebetalt av Trump, ifølge ham selv.

Trump har hele tiden nektet for å ha hatt et forhold til Stormy Daniels. Han nekter også for å ha betalt Daniels for å holde tett.

Denne typen betaling er i seg selv ikke ulovlig, men statsadvokaten mener den bryter reglene om valgfinansiering, fordi han mener den var et forsøk på å hindre publisering av opplysninger som kunne skade Trumps valgkamp.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no