DREPT: Mennene ble drept mens de kjørte i denne bilen i en mørk bakgate natt til lørdag. Foto: Christos Theodorides/Cyprus Mail

DREPT: Mennene ble drept mens de kjørte i denne bilen i en mørk bakgate natt til lørdag. Foto: Christos Theodorides/Cyprus Mail

Fem døde i massakre på Ayia Napa

(VG Nett) Fem menn som arbeidet som sikkerhetsvakter ble i natt skutt og drept på det populære feriestedet Ayia Napa på Kypros.

  • Bjørn-Martin Nordby
  • Astrid-Helen Holm
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ifølge Cyprus Mail skal de fem mennene ha blitt truffet av skudd i hodet og brystet, i det som ser ut til å være et mafiaoppgjør.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Politiet opplyser at de fem ble offer for et bakholdsangrep da de kjørte i en mørk bakgate.

Gamblingvirksomhet

- Politiet etterforsker saken som overlagt drap på fem mennesker begått natt til i dag ved 03.30-tiden, sier talsmann George Economou i politiet i Famagusta til Famagusta Gazette.

Ifølge Cyprus Mail skal de fem mennene ha jobbet som sikkerhetsvakter for en lokal forretningsmann.

Kilder sier til den kypriotiske avisen at hendelsen kan være forbundet med gamblingvirksomhet.

- Kjent for sine festligheter

Presseansvarlig i reiseselskapet Ving, Sophie Frisholm, sier til VG Nett at de til nå ikke har fått henvendelser fra norske turister som har vært vitne til episoden.

- Dette skjedde midt i sentrum, så jeg regner med at det må ha vært vitner til dette. Vi har ikke mottatt beskjeder fra noen reisende fra Ving som har sett det, sier hun.

Frisholm sier at eventuelle vitner kan henvende seg til Ving dersom de ønsker å prate, men tror ikke norske turister er i fare på noen måte.

- Dette er et lokalt oppgjør og ikke noe jeg har hørt om tidligere. Her har fem personer faktisk dødd. Ayia Napa er kjent for sine festligheter, men ikke hendelser som denne, sier hun til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder