- Flyvertinnen snakket med ektemannen rett før drapet

Flere personlige eiendeler sporløst borte

- Det er personer vi er svært interessert i å snakke med

Tror drapsmannen kan ha vasket av seg blod på kvinnens hotellrom

KØBENHAVN (VG Nett) Noe av det siste den norske kvinnen (42) gjorde var å ringe hjem til ektemannen. Kort tid senere ble hun brutalt drept av en ukjent gjerningsperson.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Flyvertinnens mobiltelefon er en av flere ting som er borte fra hotellrommet hennes på Radisson Blu-hotellet på Amager i København. Også lommeboken hennes er sporløst forsvunnet. Dette gjør at politiet nå mistenker at de muligens kan stå overfor et rovmord.

HAR DU OPPLYSNINGER OM DENNE SAKEN?KONTAKT VG NETT HER

Men selv om mobilen er borte har politiet sporet aktiviteten på telefonen mandag kveld.

- Vi kan konstantere at hun har ført den siste telefonsamtalen kort tid før klokken åtte, og at det deretter ikke har vært noen aktivitet. Vi vet hvem det er ringt til, og hun har snakket med ektemannen flere ganger. Det er helt naturlig, og sporene på mobilen gir ingen mistanke til noen, sier sjef for drapsavsittet ved Københavnpolitiet, Ove Dahl til VG Nett.

- Hvem er den siste hun har snakket med?

- Jeg vil ikke kommentere det utover at hun har snakket med sin mann.

- Er det inngående eller utgående mobiltrafikk til personer som har oppholdt seg i København?

DREPT: Det var på dette Radisson Blu-hotellet i Amager i København at den norske kvinnen ble funnet drept på sitt hotellrom i 20. etasje. Foto: Marianne Vikås

- Det er ingenting som tyder på at hun har snakket med noen som har vært her. Det er kun snakk om norske nummer, sier Dahl.

Politiet mener kvinnen ble drept ved 20-tiden mandag kveld fordi vitner i etterkant har forklart at de hørte bråk og skrik fra etasjen i dette tidsrommet.

De mener at flyvertinnen ble et tilfeldig offer.

LES OGSÅ:- Vanskelig å forstå for familien

LES OGSÅ:SAS-ledere har reist til København

- Mye blod

Politiet har nå bedt om bistand fra norsk politi for blant kontakten med kvinnens familie i Norge. Ifølge Dahl har de ikke oppgitt personer de mistenker kan stå bak ugjerningen.

- Vi har en rekke ting vi etterforsker og håper at vi i løpet av dagen kan få et bedre bilde på hva som har skjedd. Vi håper også at vi har noen mistenkte i løpet av dagen, sier han.

Politietterforskeren tegner et bilde av et åsted som bærer preg av en kamp på liv og død.

- Offeret er slått voldsomt og hun har blødd mye. Det er mye blod på stedet. Jeg tror med sikkerhet at gjerningsmannen har fått blod på seg, sier Dahl.

- Er det noe som tyder på at vedkommende har vasket dette av seg på kvinnens hotellrom?

- Det kan godt være at han har foretatt en form for rengjøring der, sier han og legger til at han ikke ønsker å utdype dette ytterligere.

VGTV:- Hørte banke lyder og ett skrik

Trolig fanget på kamera

Politiet har nå en dialog med både kvinnens ektemann og hennes kolleger i SAS for å få et bedre bilde over hva hun hadde med seg av bagasje og eiendeler da hun sjekket inn på hotellet ved 16-tiden mandag.

- Vi har altså ikke funnet mobilen, og det er mange andre ting som mangler. Det tyder på at flere ting har forsvunnet fra hennes værelse, sier Dahl.

Han sier at de foreløpig jobber ut fra en teori om at det kun er snakk om én gjerningsperson. Denne personen håper politiet at de nå vil finne ved hjelp fra hotellets mange overvåkningskameraer.

- Dette er en stor jobb, og jeg tror vi har kommet cirka halvveis, sier Dahl til VG Nett ved 10-tiden onsdag.

Han sier imidlertid at de har funnet mye av interesse på disse videobildene.

- Det er personer vi er svært interessert i å snakke med, sier han.

Dahl opplyser at de i løpet av ettermiddag vil ta en beslutning om hvorvidt de skal gå ut med en etterlysning på bakgrunn av funn på overvåkningskameraene.

LES OGSÅ:Etterlater seg to tenåringsbarn

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder