DØD: Minst 25 ble drept i bombeangrepene på Bali. Foto: EPA

Sender kriseteam

(VG Nett) Både UD og forsikringsselskapene sender nå leger og kriseteam ned til Bali etter terrorangrepet.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

I begge kriseteamene finnes psykiater som skal ta seg av de akutte behovene for nordmenn på det bomberammede ferieparadiset.

- Vi sender UDs utrykningslag bestående av en psykiater og to representanter fra DU, sier talsmann Odd Helge Ruud til VG Nett.

UDs utrykningslag tar av fra Gardermoen klokken 11 på vei til Bali, hvor over 200 norske studenter befinner seg. UD tror nordmenn i området kan ha behov for tjenestene i etterkant av de kraftige bombene.

- Vi har sett at de har et behov for omsorg og vil dekke dette, sier Ruud til VG Nett.

Samtidig sender reiseforsikringsselskapet Europeiske et større team ned som skal ta seg av skandinaver i området. Teamet på 15 personer består blant annet av lege, psykiater og representanter for forsikringsselskapet.

Så langt har ingen nordmenn blitt meldt savnet.

- Ingen beskjeder om omkomne eller skadede er meldt til politiet eller UD hittil, sier Ruud.

Kraftige bomber

Fire kraftige eksplosjoner brøt freden på Balis mest populære turiststeder og etterlot minst 25 døde og flere titalls sårede da bombene gikk av ved 14-tiden norsk tid i går.

Indonesiske myndigheter mistenker at bombeaksjonene ble utført av selvmordsbombere.

Tidlige rapporter fra Bali fortalte om fire bomber, de seneste meldingene tyder på at det var tre bomber som rammet tre ulike restauranter på Bali.

Rammer næringen

Den livsviktige turistnæringen på Bali hadde så vidt kommet seg etter de forrige bombene i 2002, da 202 personer ble drept og over 300 skadet.

Besøkstallene for Bali stupte etter det forrige terrorangrepet, og Indonesias turistminister Jero Wacik varsler en ny nedtur i næringen.

Australias statsminister John Howard advarer nå australske turister mot å dra til Bali.

- De burde virkelig tenke seg om før de drar til Bali, sa han på en pressekonferanse i Sydney. I de forrige Bali-bombene omkom 88 australske statsborgere, som har utgjort hoveddelen av turister på øya rett nord for Australia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder