Drapsdømt krever fortsatt forsikringspenger

Drapsdømte Osman Omer Osman anker til lagmannsretten for å få forsikringspengene etter sin kone Marita Strøm. Namsos-kvinnen ble drept i Irak i 2004.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

DREPT: Marita Strøm ble skutt og drept på ferie i Irak. Ektemannen ble dømt for drapet, men nekter for at det er han som står bak. Foto: Privat

Marita Strøm ble skutt og drept under i ferietur i Nord-Irak 3. september i 2004. Hennes mann, Osman Omer Osman, ble samme år dømt til livsvarig fengsel i Nord-Irak for drapet.

Osman nekter for å ha noe med drapet å gjøre, og mener derfor at det er han, og ikke barna, som må få om lag én million kroner i forsikringspenger.

LES OGSÅ: Venter fortsatt på erstatning, syv år etter drapet på moren

I oktober i år bestemte Namdal tingrett at forsikringspengene skulle gå til parets tre mindreårige døtre i Namsos. Men Osman anker nå avgjørelsen inn for Frostating lagmannsrett, melder NRK.

Osmans advokat, Brynjar Meling varslet allerede under rettssaken i tingretten at Osman ville anke dersom han tapte retten til forsikringspengene.

Hvis drapssaken hadde gått i Norge, ville arvespørsmålet blitt avgjort sammen med straffesaken. Men erstatning til barna var ikke en del av straffesaken i Nord-Irak.

Saken kommer trolig opp på nytt i løpet av våren neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder