SMADRET: Hjemmene til 40 familier er smadret i fjellandsbyen som ligger i den autonome republikken Tibet og Qiang nordvest i Kina. Hjelpearbeidere leder etter minst 100 mennesker som er savnet etter skredet. Foto: China Stringer Network/Reuters Reuters

Over 100 fryktes tatt av jordskred i Kina

Redningsarbeidere har i natt gravd desperat for å finne minst 140 mennesker som er savnet etter at voldsomt regn utløste et jordskred i Sichuan-provinsen i Kina.

Nora Evensmo Hvistendahl
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Skredet inntraff ved 6-tiden lørdag morgen i fjellandsbyen Xinmo i fylket Maoxian, skriver BBC. En skråning skal ha gitt etter som følge av regnet.

Den kinesiske avisen Global Times skriver at minst 141 mennnesker er meldt savnet.

Rundt 40 boliger ble knust av skredet, opplyser lokale kilder, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. I tillegg skal to kilometer av en elv i området være sperret av raset.

SAVNET: Mange titalls mennesker er savnet etter jordskredet. Minst 40 hjem er begravd under store steinmasser som raste ned fra fjellene rundt landsbyen. (Chinatopix via AP) Foto: AP

Fjernsynskanalen CCTV melder at over 500 redningsarbeidere og politifolk deltar i redningsarbeidet.

Parallelt med at det søkes etter overlevende, brukes både håndkraft, gravemaskiner og hjullastere til å flytte unna jord og stein.

– Det er mange tonn med stein, sier den lokale politisjefen Chen Tiebo. Han påpeker at det er lite vegetasjon som kan absorbere nedbøren og bidra til å hindre jordskred.

Området som ble rammet av skred lørdag morgen har vært hardt rammet av naturkreftene flere ganger. Ifølge Wikipedia omkom mer enn 20 000 mennesker i et kraftig jordskjelv i 2008. 40 000 ble skadet.

Jordskred utgjør en hyppig fare i landlige og fjellrike deler av Kina, særlig i perioder med kraftig regn. Minst 12 personer omkom i januar da et jordskred traff et hotell i provinsen Hubei, skriver Al Jazeera.

I oktober omkom minst åtte personer etter at et jordskred ble utløst av en tyfon øst i landet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder