Moussaoui ett steg nærmere dødsstraff

  • Tuva Jorfald
Publisert: Oppdatert: 03.04.06 23:03

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) I rettssaken mot den eneste tiltalte etter 11/9-angrepene har juryen funnet at mannen er skyldig i at minst én person døde under angrepene. Det betyr at han kan dømmes til døden i fase to av rettssaken.

Det fant de i kveld enstemmig at han er.

Deltok ikke

Fransk-marokkaneren deltok ikke selv i angrepene. Han ble arrestert tre uker tidligere i Minnesota for brudd på immigrasjonsloven og satt fortsatt fengslet 11. september. Likevel er han nå funnet skyldig i medvirkning.

I fase to av rettssaken, som starter nå, skal ytterligere 40 personer vitne mot Moussaoui, som ifølge CNN nå vil ha store problemer med å unnslippe dødsstraff.

Må bevise omfanget

Aktoratet har tidligere argumentert for at mannen fortjener å dø fordi han ikke sa noe om al-Qaidas planer da han ble arrestert. De mener han kunne avverget terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon som tok livet av nærmere 3000 mennesker.

Nå blir påtalemyndighetenes oppgave å bevise omfanget av angrepene. Blant de som skal vitne i saken er ofre for katastrofen og deres familie.

Innrømmet deltakelse

Moussaoui innrømmet i fjor å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepene 11. september. Han har også fortalt at han var ment å fly et femte fly med Det hvite hus som mål.

Rettssaken er blitt ført i en domstol i Alexandria i delstaten Virginia.

Denne artikkelen handler om