MØTTES: Gerhard Heiberg og Vladimir Putin hadde i natt et langt møte under IOC-kongressen i Guatemala City. Putin jobber for at Sotsji skal få OL i 2014. Foto: PUTINS PRESSESERVICE Foto:

- Putin er en norgesvenn

GUATEMALA CITY (VG Nett) Vladimir Putin brukte en hel time under fire øyne med det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg i natt.

 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over 12 år gammel

- Putin er virkelig en norgesvenn, sier Heiberg.

Den russiske presidenten har valgt ut et fåtall, drøyt ti, innflytelsesrike IOC-medlemmer som han møter på tomannshånd for å overbevise dem om at Sotsji er riktig valg som OL-by i 2014. IOC tar sin avgjørelse natt til torsdag her i Guatemala City. Rivalene er Salzburg i Østerrike og PyeongChang i Sør-Korea.

- Men vi snakket om mye mer enn OL. Han kjente min næringslivsbakgrunn og vi snakket masse om olje, gass og mulighetene i nordområdene. Putin var imponerende godt orientert om norske forhold, sier Gerhard Heiberg.

Han scoret høyt hos presidenten ved å minne Putin om et møte mellom norske og russiske næringslivsfolk på Lillehammer i 1994.

- Jeg fortalte ham at en viseguvernør fra St.Petersburg holdt et interessant foredrag den gang. Den mannen het Vladimir Putin.

Mye tid

Det er lite trolig at Putin bruker like mye tid på andre IOC-medlemmer som han gjør på Heiberg. IOC-president Jacques Rogge er muligens det eneste unntaket.

Gerhard Heiberg hadde ellers en hektisk dag tirsdag med å fastslå at han ikke har beskyldt noen for korrupsjon og bestikkelser foran valget av OL-by natt til torsdag norsk tid.

- Jeg har ikke sagt at noen har bestukket, bare at det kan ha vært forsøk. Jeg mener at søkerbyene bruker for mye penger nå. Vi i IOC må se på om vi bør forandre regelverket. At det bør bli klarere regler. Ballen ligger hos oss, fastslår Heiberg.

Mer om

 1. OL
 2. Russland

Flere artikler

 1. - Putin er en Norgesvenn

 2. Pluss content

  Slik vant Putin OL til Sotsji

 3. Heiberg: - Valgkampen er korrupt

 4. Hockey-legende: - Vi fortjener OL

 5. Pluss content

  Slik ble han en av verdens mektigste idrettsledere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder