- Deep Throat var hevngjerrig

Den tidligere FBI-sjefen Patrick Gray sier Mark Felt, kjent som Deep Throat, var motivert av hevn og lyst til å sabotere.

Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

DEEP THROAT HAR AVSLØRT SEG SELV: Mark Felt har stått fram som Deep Throat, innsideren som ledet avisen Washington Post til Watergate-skandalen og president Nixons avgang. Etter at nyheten ble kjent flokket det seg med reportere og folk utenfor huset til den 91 år gamle FBI-agenten. Foto: AFP

- Jeg tror Mark Felt var sint og følte seg overkjørt i jobben. Han ønsker nok å sabotere meg, sier Patric Gray til TV-kanalen ABC.

Gray var fungerende sjef for byrået da Felt, som hadde en ledende stilling i byrået, lekket informasjon til Washington Post-journalistene Bob Woodward og Carl Bernstein.

- Jeg tror han ønsket å sabotere meg, slik at jeg ikke skulle være så fremgangsrik. Han var nok motivert av hevn, mener Gray.

Ville ikke sparke han

Gray sier Felt gjentatte ganger sa han ikke var kilden som gikk under navnet «Deep Throat».

- Alle mistenkte ham, unntatt hans overordnede, fordi jeg jobbet med ham daglig. Han ga inntrykk av å være en respektabel mann som gjorde jobben sin, sier Gray.

Gray sier også i intervjuet at han nektet å gi Felt sparken til tross for stort press fra Det hvite hus. Da Felt nylig avslørte at han var kilden ble Gray «enormt overrasket», ifølge ham selv.

- Jeg kunne ikke bli mer sjokkert og mer skuffet over en mann jeg hadde tillit til, hevder Gray.

Felts opplysninger gjorde at Washington Post kunne avsløre at valgkomiteen til president Richard Nixon hadde stått bak et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter. Avsløringene førte til sjuende og sist til at Nixon måtte gå av.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder