I BERGEN: Erna Solberg tok mandag imot sine fire nordiske kolleger: Svenske Stefan Löfven, danske Lars Løkke Rasmussen, finske Juha Sipila og islandske Bjarni Benediktsson. Foto: Handout Reuters

Nordiske statsministere med Trump-stikk

Hvem styrer verden? spør statsminister Erna Solberg.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Bildet av de fem nordiske statsministerne som poserer mens de holder på en fotball har gått som en farsott i sosiale medier.

Og det er ikke bærekraftsmålene på fotballen som skaper engasjement, men likheten til et bilde av USAs president Donald Trump.

Da han var i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh forrige uke ble han nemlig avbildet mens han holdt hendene på en lysende glasskule sammen med kong Salman og den egyptiske presidenten Abdel Fattah el-Sisi.

Bildet har fått oppmerksomhet i internasjonale medier som The Hill, The Independent, TIME og Daily Mail.

«Verdensledere gjør vanligvis ikke narr av hverandre, men statsministrene i de fem nordiske landene gir det et forsøk», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Statsminister Erna Solberg trekker selv sammenligningen i et innlegg på sin Facebook-side, hvor hun har publisert de to bildene sammen.

«Hvem styrer verden? Riyadh vs Bergen.», skriver hun under.

Videre skriver hun at hun «ikke vet ikke hva de på det øverste bildet tenkte», men at hun sammen med kollegene fra Finland, Island, Sverige og Danmark holder en ball med bærekraftsmålene.

– Vi håper de skal være et veikart for fremtiden, skriver hun.

Statssekretær ved Statsministerens kontor Sigbjørn Aanes sier at de ser likheten, men avviser at det er en sammenheng.

– Dette var planlagt lenge før Trump-bildet og vi har hatt denne ballen, som også skal brukes på Norway Cup, med i møte med andre ledere og brukt den som promotering, sier Aanes til TV 2.

Mer fra Donald Trumps besøk i Saudi Arabia:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder