Store opptøyer i Venezuela

TV-bilder viser dramatiske bilder av et militært kjøretøy som kjører mot og over en folkemengde i hovedstaden Caracas.

Kjøretøyet, som skal tilhøre nasjonalgarden, ankom en demonstrasjon sammen med minst tre tilsvarende kjøretøy. Kjøretøyet kjører over en midtrabatt og rett inn i folkemengden. Det er ikke kommet meldinger om sårede.

På videoen fra en direktesending på fjernsynskanalen TN24 ser man at demonstranter kaster en brannbombe mot kjøretøyet. Kjøretøyet svarer med å bruke vannkanon for å slukke flammene, snur og kjører unna folkemengden.

Se direktebilder fra Venezuela her:

Tidligere på dagen ble det hørt skyting nær et møte som opposisjonsleder Juan Guaidós holdt ved den militære flybasen La Carlota i hovedstaden.

Øyenvitner fortalte da ifølge nyhetsbyrået Reuters at menn i militæruniformer som var på stedet med Guaidó, og militære som støtter president Nicolás Maduro, skjøt mot hverandre.

Støtte fra hæren

På Twitter skriver derimot Venezuelas president Nicolás Maduro at han har fått forsikring fra landets øverste militære ledere om at de støtter ham.

– Stålnerver! Jeg har snakket med militærlederne og de har overfor meg bekreftet sin fullstendige lojalitet til folket, grunnloven og fedrelandet, skriver Maduro.

Han tar til orde for at folket må gå ut i gatene og sikre «fredens seier».

– Vi skal vinne!, skriver Maduro.

Twitter-meldingen ble publisert etter at opposisjonsleder Juan Guaidó nok en gang oppfordret hæren til å stille seg på hans side.

Tidligere på dagen publiserte Guaidó en video av seg selv, omgitt av det som ser ut til å være flere tungt bevæpnede soldater, nær den militære flybasen La Carlota i hovedstaden Caracas. Han varslet der på nytt at en reell maktovertagelse er nær forestående.

35-åringen oppfordret videre venezuelanere til å møte fram ved flybasen for å vise sin støtte, men ikke lenge etterpå kom det meldinger om bruk av tåregass fra området.

Soldater ved flybasen La Carlota i Caracas. Foto: AP/NTB scanpix

les også

Guaidó varsler på nytt maktovertagelse i Venezuela

Støtter maktovertagelse

Guaidó, i verv av å være nasjonalforsamlingens leder, utropte seg selv til president i januar, begrunnet med at nasjonalforsamlingen anser gjenvalget av Maduro i fjor som ugyldig.

USA har gjentatte ganger sendt ut støtteerklæringer til Guaidó. Landet anser Guaidó for å være Venezuelas rettmessige leder, selv om Maduro har kontrollen.

les også

Guaidó trapper opp – nye demonstrasjoner

Utenriksminister Mike Pompeo skriver i en Twitter-melding at USA fullt ut støtter Guaidós oppfordring om en frigjøringsoperasjon, og at landet støtter det venezuelanske folket i deres søken etter frihet og demokrati.

Også president Donald Trump skriver på Twitter at han følger situasjonen i Venezuela nøye og at USA støtter det venezuelanske folket og deres frihet.

Kilde: NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder