SPERRET AV: Politiet sperret av området ved metrostasjonen Laurent Bonnevay i Villeurbanne etter knivstikkingen lørdag ettermiddag. Foto: Olivier Chassignol / EPA

19-åring drept i knivstikking ved Lyon

En 19 år gammel gutt ble lørdag drept i en knivstikking på en bussholdeplass utenfor den franske byen Lyon lørdag. Gjerningsmannen har forklart at han hørte stemmer som oppfordret ham til å drepe.

Ytterligere åtte personer skal være skadet etter hendelsen, som ifølge Le Figaro fant sted ikke langt fra metrostasjonen Laurent Bonnevay i byen Villeurbanne like utenfor Lyon lørdag ettermiddag.

Det ble lørdag meldt at tre personer var livstruende skadet, men søndag sier statsadvokat Nicolas Jacquet at tilstanden deres er stabil.

En mistenkt gjerningsmann som bar kniv og det som beskrives som en grill-gaffel ble kort tid etter pågrepet av politiet og er nå varetektsfengslet.

Et vitne forteller til nyhetsbyrået AFP at det virket som om mannen var ute etter å skade så mange som mulig.

– Han angrep personer som ventet på bussen og løp deretter mot undergrunnsstasjonen, før han ble stanset av forbipasserende og transportansatte, sa ordfører Gérard Collomb i Lyon ifølge The Guardian.

Ordfører Jeal-Paul Bret i Villeurbanne har hyllet menneskene som grep inn og stanset mannen.

Motiv ikke kjent

En politikilde har bekreftet overfor Le Figaro at gjerningsmannen er en 33 år gammel afghansk asylsøker. Han er ikke kjent for politiet fra før, men skal ha bodd i Europa de ti siste årene.

Statsadvokat Jacquet opplyser søndag at mannen skal ha inntatt en større mengde cannabis før han gjennomførte knivangrepet.

– Utfallet var omfattende og dramatisk. (...) 40 personer blir tatt hånd om av krisepsykologer og elleve har anmeldt hendelsen etter å ha blitt utsatt for traumatisk stress, sa han under en pressekonferanse.

Gjennom avhør avdekket politiet at mannen viser tegn til psykiske lidelser, og at mye tyder på at han er paranoid.

– Han skal ha hørt stemmer som fornærmet Allah og oppfordringer om å drepe. Men ingenting viser foreløpig at han har blitt radikalisert, sa Jacquet og pekte på at politiet har analysert innholdet på gjerningsmannens beslaglagte mobiltelefon.

Motivet for handlingen er foreløpig ikke kjent, men saken etterforskes av den nasjonale politienheten.

«Det nasjonale politiet er mobilisert av statsadvokaten for å få full klarhet i knivangrepet i Villeurbane», skriver innenriksminister Christophe Castaner på Twitter.

Det franske antiterrorkorpset sier at de overvåker situasjonen, men at de ikke foreløpig har åpnet terroretterforskning etter lørdagens hendelse.

Saken oppdateres

POLITI: Lørdag kveld er det fortsatt høy tilstedeværelse av politi like ved bussholdeplassen der knivstikkingen fant sted. Foto: EMMANUEL FOUDROT / X02976

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder