FUNNET DØDE: Syv av de åtte klatrerne som ble tatt av et snøskred på Indias nest høyeste fjell Nanda Devi (bildet) i Himalaya i mai, er funnet døde. Nå avslutter indisk redningstjenesten søket etter den åttende klatreren som var med turfølget. Foto: AP / NTB scanpix

Avslutter søk etter savnet klatrer i Himalaya

Syv fjellklatrere som i mai ble tatt av et snøskred på Indias nest høyeste fjell, Nanda Devi, er funnet døde. Nå avsluttes søket etter den åttende klatreren.

  • NTB-AFP-TT

Også den åttende klatreren som deltok i ekspedisjonen, antas å være død. Han er ikke funnet, og nå er værforholdene i området for vanskelig til å fortsette søket, opplyser en talsmann for lokale myndigheter.

les også

Klatrere savnet på Nanda Devi i India

– Monsunregnet er på vei og det kommer til å bli umulig å fly i området, sier talsmannen lørdag.

Det var fire briter, to amerikanere, en australier og deres indiske guide som ble tatt av skredet. Syv av dem er funnet døde i en bratt fjellside på om lag 6.500 meters høyde. Men dårlig vær har ført til at det foreløpig har vært umulig å hente dem ned fra fjellet.

Redningsmannskapene tror at den åttende klatreren falt ned i en sprekk da de ble tatt av skredet.

De åtte var en del av en gruppe på tolv klatrere som skulle gå til toppen av det 7.826 meter høye fjellet Nanda Devi i Himalaya.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder