FLERE VOLDTEKTER: En kvinne i Kolkata tenner et lys i en markering for en 27 år gammel kvinne som ble gjengvoldtatt og brent levende forrige uke. Foto: RUPAK DE CHOWDHURI / X01402

På vei for å vitne i voldtektssak - ble satt fyr på av de tiltalte

Den 23 år gamle indiske kvinnen kjemper for livet etter at hun ble satt fyr på på vei til toget torsdag morgen. Politiet har pågrepet fem menn for drapsforsøk.

Enda en brutal voldtektssak ryster India, en liten uke etter at en 27 år gammel kvinne ble gjengvoldtatt og etterpå brent levende i byen Hyderabad.

Torsdag morgen var en 23 år gammel kvinne på vei til toget i byen Unnao i delstaten Uttar Pradesh. Hun skulle til byen Rae Bareli for å vitne i saken mot to menn som er tiltalt for å ha voldtatt henne flere ganger i 2018.

Nå ligger hun på sykehus i hovedstaden New Delhi med brannskader over 90 prosent av kroppen.

– De neste 48 til 72 timene er kritiske for om hun kommer til å overleve eller ikke, sier en lege ved sykehuset Safdarjung til Times of India.

Fikk du med deg? Politiet har skutt og drept fire voldtektsmistenkte

Ifølge Gaurav Kumar Tripathi i det lokale politiet har kvinnen forklart at hun ble angrepet og satt fyr på på vei til togstasjonen, for så å bli etterlatt i en bakgate.

Angriperne skal ha vært de to mennene hun skulle vitne mot – de hadde blitt løslatt ved kausjon tidligere i år, skriver CNN. Politiet mener at de også hadde fått med seg fedrene sine og en nevø på angrepet, og har nå pågrepet alle de fem mennene for drapsforsøk og trusler.

KREVER ENDRING: Kvinner over hele India har denne uken demonstrert mot voldtektene i landet. Her i Kolkata onsdag. Foto: Bikas Das / AP

Ifølge den indiske avisen Indian Express leverte kvinnen voldtektsanmeldelsen hos det lokale politiet i mars i år.

Nå krever Indias kvinnekommisjon en detaljert rapport over hendelsen fra politiet i Uttar Pradesh, i tillegg til en oversikt over alle slike saker i delstaten, som er Indias mest folkerike.

Les også: Skal ha bestilt gjengvoldtekt på egen stedatter

– Det er sjokkerende at disse mennene ble løslatt bare seks måneder etter at saken ble anmeldt. Denne jenta har vært utsatt for enorme lidelser fordi hun hevet stemmen mot en brutal kriminell handling hun ble utsatt for, skriver Swati Maliwal i Delhis kvinnekommisjon i et brev til myndighetene, ifølge India Today.

Hun hevder at mange voldtekter og angrep på kvinner utføres av folk som er blitt løslatt ved kausjon. Tirsdag startet hun en sultestreik for å forlange dødsstraff for alle landets voldtektsmenn, skriver hun på Twitter.

Demonstranter og aktivister har de siste ukene krevd strengere straffer og flere domsavsigelser i voldtektssaker. Tidlig fredag morgen melder nyhetsbyrået Reuters at indisk politi har skutt og drept de fire mennene som er mistenkt for å stå bak voldtekten av den 27 år gamle kvinnen i Hyderabad forrige uke.

India har store utfordringer når det kommer til seksuell vold mot kvinner. Ifølge tall fra DPA ble 33.658 kvinner og jenter voldtatt i landet 2018, men mørketallene antas å være store.

16. desember er det syv år siden gjengvoldtekten av en 23 år gammel student på en buss i New Delhi. Hun ble voldtatt av flere menn 16. desember 2012, og døde senere av skadene hun ble påført.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder