FENGSLET: Den iransk-amerikanske Washington Postkorrespondenten Jason Rezaian og hans iranske kone Yeganeh Salehi fotografert i forbindelse med en pressekonferanse de dekket i utenriksdepartementet i Teheran i september i fjor. Foto:,Afp

Amerikansk korrespondent fengslet i Iran

Washington Posts korrespondent i Iran, som har sittet varetektsfengslet i Teheran siden juli, fikk lørdag forkynt siktelsen. Hva den består i, har ingen fått vite.

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi er forferdet og opprørte over rapportene om at Jason Rezaian, Washington Posts korrespondent i Iran, nå er siktet for uspesifiserte forbrytelser, sier avisens sjefredaktør Martin Baron.

Rezaian har dobbelt statsborgerskap og har vært avisens korrespondent i Teheran siden 2012. I juli ble han pågrepet og varetektsfengslet, uten at iranske myndigheter har gitt noen forklaring på hvorfor.

Familien har hyret advokat, men han har ennå ikke fått tilgang til Rezaian i det beryktede Evin-fengselet.

– Den iranske regjeringen har aldri sagt hvorfor Jason ble pågrepet eller hvorfor han har sittet i varetekt i over fire måneder uten tilgang til advokat. Jason er amerikansk statsborger og anerkjent journalist, sier Baron.

Amerikanske myndigheter har gjentatte ganger tatt opp saken med ledelsen i Teheran, men heller ikke de har fått noen forklaring på hvorfor han sitter i varetekt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder