MINNES: Jacintha Saldanha minnes av kollegene med en siste hilsen på inngangsdøren til studenthjemmet for sykepleiere der hun bodde. Foto: Afp

Sykepleierens svigermor: Vi kan ikke tro det som har skjedd

Sykepleierens familie i sorg etter dødsfallet

(VG Nett) Svigermoren til Jacintha Saldanha forteller at sønnen er knust over å ha mistet kona si.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jacintha var en veldig omtenksom kvinne. Hun pleide å ringe oss hver søndag, uten unntak. Vi kan ikke tro det som har skjedd, forteller Carmine Barboza (69) på telefon fra India til Daily Mail.

Tirsdag denne uken ble svigerdatteren hennes, sykepleieren Jacintha Saldanha (46), lurt i en radiospøk iscenesatt av den australske radiokanalen 2day FM.

To radioverter utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles, og ble satt over til hertuginne Kates pleiere på King Edwards VIIs Hospital hvor Saldahna jobbet.

To dager etterpå ble 46-åringen funnet død i nærheten av sykehuset, trolig etter å ha tatt sitt eget liv. Saken har vakt stor oppmerksomhet over hele verden, og de to radiovertene er tatt av luften inntil videre.

Knust

DØD: Sykepleieren Jacintha Saldanha (46). Foto: Metropolitan Police

Svigermoren til Jacintha fikk høre om dødsfallet fredag kveld, ifølge Daily Mail. Hun ble da oppringt av sønnen, som var knust over tapet av kona.

- Vi fikk en telefon fra ham i går kveld, og han fortalte at Jacintha var død. Han gråt og klarte ikke å si så mye, forteller hun.

Svigermoren forteller at familien håper å få begravet Jacintha i India.

- Vi vil bringe kroppen hennes til India for å utføre de siste ritene der, sier hun.

Saldanha gikk under kallenavnet Jess i Storbritannia. Hun skal ha kommet til landet for rundt ti år siden. Hun skal ha tilbrakt tid i Midtøsten før det, men kommer opprinnelig fra India.

46-åringen var samboer med en 49 år gammel sykehusansatt i en leilighet i Bristol, og hun etterlater seg to barn i tenårene.

Før Barboza uttalte seg, ba familien i en kort pressemelding om ro fra pressen i en vanskelig tid:

«Familien er i dyp sorg over å ha mistet vår elskede Jacintha».

Utenfor sykehuset og sykepleierhjemmet der Jacintha bodde i perioder, er det lagt ut blomster og siste hilsener til sykepleieren.

Respektert kollega

Saldanha jobbet fire år på King Edward VVIs Hospital, og blir beskrevet som en utmerket sykepleier, og godt respektert og populær blant sine kolleger, skrev sykehuset i en pressemelding etter at dødsfallet ble kjent.

Lørdag sendte også styreleder for sykehuset et rasende brev til den australske radiostasjonen hvor han ba om at de ryddet opp i rutinene sine.

- Jeg skjønner at du ikke kan omgjøre skaden som har skjedd, men jeg vil oppfordre dere til å gå til skritt for å forsikre at slike hendelser aldri kan skje igjen, skriver styreleder lord Glenarthur ifølge The Independent.

Kanalens moderselskap Austereo opplyste fredag at de kutter all reklame på kanalen frem til mandag, etter at flere annonsører ikke lenger ønsket å bli forbundet med radiokanalen, skriver The Australian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder