PR-sjef fikk sparken etter rasistisk vits på Twitter

Justine Sacco kom med en mindre heldig kommentar om Afrika og AIDS på Twitter. Det var hennes arbeidsgiver svært lite glade for.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Sacco er PR-sjef i det amerikanske medieselskapet IAC, og var fredag morgen på vei til et fly som skulle ta henne fra London til Afrika, skriver International Business Times. Hun valgte da å fortelle sine følgere på Twitter om reisen på følgende måte:

«Going to Africa. Hope I don't get AIDS. Just kidding. I'm white!»

Den kontroversielle tweeten spredte seg raskt på sosiale medier, og reaksjonene lot seg ikke vente på. Ifølge IBT ble vitsen kalt både rasistisk og homofobisk av andre Twitter-brukere. Fredag var hashtagen #HasJustineLandedYet den mest brukte i verden, skriver International Business Times.

Lørdag dukket det også opp en webside med adressen justinesacco.com. Den peker tilbake på en side hvor man kan gi penger til arbeidet mot AIDS i landene sør for Sahara.

Saccos arbeidsgiver, IAC, var heller ikke henrykte over den korte Twitter-meldingen. I en uttalelse til New York Daily News sier selskapet at de tar saken svært seriøst.

- Dette er en opprørende og støtende kommentar som på ingen måte gjenspeiler verdiene til IAC. Vi kommer til å ta de nødvendige tiltakene i saken, skriver selskapet.

Sent lørdag kveld norsk tid melder USA Today at Sacco og IAC har «skilt lag».

Sacco har ikke selv vært tilgjengelig for kommentar for media, men lørdag morgen norsk tid ble hele Saccos Twitter-konto slettet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder