I RETTEN: Mandag startet et nytt rettssirkus for den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet (IMF), Dominic Strauss-Kahn. Han er tiltalt for å ha vært med på å skaffe kvinner til en prostitusjonsring i Lille i Frankrike. Foto: Ali Ngethi, Afp Foto: ,

Strauss-Kahn: – Jeg har aldri vært på Carlton

Tirsdag forklarer den tidligere PR-sjefen ved Hotel Carlton seg i rettssaken om prostitusjonsringen der også Dominique Strauss-Kahn er tiltalt. Selv hevder den tidligere IMF-sjefen at han aldri har vært på hotellet.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Den tidligere PR-sjefen Rene Kojfer er tiltalt for å holde fester med prostituerte for forretningsfolk og polititjenestemenn, gjerne på sitt eget hotell, samt for å skaffe prostituerte til andres sexfester.

Også den belgiske bordelleieren Dominique Alderweireld – bedre kjent som «Halliken Dodo» – er tiltalt for å ha skaffet prostituerte til nettverkets fester.

– I dag er første gang jeg ser dem, sa Strauss-Kahn om Kojfer og Alderweireld da rettssaken startet mandag. Samtidig nektet han for å ha vært på Hotel Carlton i Lille.

VG+: Historien om sexskandalene

Halliktiltalte Strauss-Kahn er uten tvil den mest profilerte tiltalte i rettssaken, men har en mindre rolle i det større sakskomplekset. Han skal ikke tilbake til rettssalen før han skal forklare seg neste uke.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet om Strauss-Kahns skyld er derfor om han selv organiserte, oppfordret til eller tjente på prostitusjonen.

Han har innrømmet at han er «vellystig» og at han har deltatt på en rekke sexfester, men hevder at han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte.

Fram til 14. mai 2011 var Dominic Strauss-Kahn en mektig internasjonal leder og så populær at han kunne ha utfordret daværende president Nicolas Sarkozy i presidentvalget i 2012.

Da han ble pågrepet av amerikansk politi i New York og anklaget for seksuelle overgrep mot en stuepike på hotel Sofitel, ble presidentambisjonene raskt uaktuelle. Pengefondets leder ble siktet for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse.

Overgrepsanklagen i New York endte med et privat forlik mellom Strauss-Khan og stuepiken. Siktelsen ble frafalt, men stuepiken Nafisattou Diallo gikk med hjelp av støttespillere til sivilt søksmål.

Etter at stuepiken sto fram med sin historie, valgte en rekke andre kvinner å stå fram med lignende historier. Blant dem var den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon anmeldte i begynnelsen av juli Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Anmeldelsen gjelder en sak fra 2003, da Banon skulle intervjue ham i en leilighet i Paris.

Kilde: VG /NTB

Les også

Mer om

  1. Voldtektssaken mot Strauss-Kahn

Flere artikler

  1. Fransk sex-skandale for retten mandag: Strauss-Kahn nekter å ha skaffet prostituerte til sex-fester

  2. Aktor vil frikjenne for Strauss-Kahn

  3. Eks-prostituert om Strauss-Kahn (65): – Han lo og var ekkel

  4. Nye detaljer i DSK-saken: Tok prostituert med på IMF-kontoret

  5. Strauss-Kahn skal ha omtalt kvinner som gaver og utstyr

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder