Redder barn fra bombet bygning - blir truffet i nytt angrep

Russisk nyhetsbyrå: 18 angrep i Syria på 24 timer

Idet de syriske hjelpearbeiderne hjelper barn ut fra en utbombet bygning, blir de rystet av et nytt rakettangrep.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Videoen, som ifølge nyhetsbyrået AP skal være filmet av det syriske sivilforsvaret, viser hjelpearbeidere som bærer flere barn ut av en støvete, delvis kollapset bygning i byen Douma, som ligger cirka 16 kilometer utenfor hovedstaden Damaskus.

Idet hjelpearbeiderne jobber med å få barna ut av bygningen, høres lyden av en ny rakett i luften. Kort tid etterpå blir bygningen rammet på nytt.

Fire skadet

Ifølge nyhetsbyrået AP er det angivelig syriske regimestyrker som står bak bombeangrepet.

Ifølge SkyNews ble fire personer skadet i angrepet.

Videoen ble frigitt like etter at russiske myndigheter fredag opplyste at landet har gjennomført 18 bombetokter i Syria siden torsdag, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Ifølge russiske myndigheter var angrepene rettet mot IS-mål.

Les mer: Russland har bombet mål i Syria

Dette bestrides imidlertid av andre land. USA, Frankrike, Tyskland, Qatar, Saudi-Arabia, Tyrkia og Storbritannia sier i en felles uttalelse fredag at de russiske luftangrepene i Syria ikke rammer IS-mål, men tvert imot sivile syrere og syriske grupper som er i opposisjon til regimet til president Bashar al-Assad, skriver NTB.

Les også: IS bruker sivile som menneskelige skjold mot bombing

Bekymret over russiske angrep

– Disse militæroperasjonene bidrar til en ytterligere opptrapping av konflikten og vil bare føre til mer ekstremisme og radikalisering, heter det i uttalelsen.

De syv landene sier de er spesielt bekymret over russiske angrep i Hama, Homs og Idlib.

Ifølge NTB avviser russiske myndigheter kritikken fra USA og de andre landene. Blant annet ble et av IS' våpenlagre og en bombefabrikk ødelagt, ifølge russiske myndigheter.

– Jeg vil understreke at det ikke har vært noen angrep mot sivil infrastruktur, og særlig ikke bygninger hvor det har kunnet være fredelige beboere, uttalte talsmann Igor Konashenkow i det russiske forsvarsdepartementet fredag.

Les også: Full splid om hva Russland traff i Syria

LUFTANGREP: Innbyggere ser på ødeleggelsene etter at syriske regimestyrker bombet byen Douma fredag. Foto: Bassam Khabieh , Reuters

– «Informasjonskrig»

Torsdag kalte russlands president Vladimir Putin påstandene om at sivile er blitt drept i russiske luftangrep for en «informasjonskrig».

– Vi er rede for denne informasjonskrigen når det gjelder opplysninger fra mediene om lidelser i sivilbefolkningen. Det betyr likevel ikke at vi ikke skal ta hensyn til slik informasjon, uttalte han.

Siden Russland startet luftangrep mot Assads motstandere onsdag har den syriske opposisjonen og amerikanske kilder anklaget dem for å ha angrepet mål som ikke er ekstremistgruppen IS' stillinger, men derimot opprørsgrupper som er i krig med IS og støttes av USA.

Sivile skal også ha blitt drept i angrepene.

Dette bildet støttes blant annet av øyenvitnet Firas Alsaid, som VG snakket med torsdag. Han forteller at 16 sivile ble drept i byen Talbiseh, blant dem tre barn og to kvinner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder