Skjer to dager etter at Pakistans statsminister ba om en slutt på angrepene

Nyhetsbyråer: - Amerikansk drone drepte syv

(VG Nett) Flere nyhetsbyråer melder fredag kveld om at et amerikansk droneangrep har tatt livet av syv personer i Nord-Pakistan.

  • Theis Roksvåg Pedersen

Artikkelen er over seks år gammel

Agence France-Press og Associated Press melder begge om det dødelige angrepet i, angivelig, amerikansk regi.

- Et amerikansk droneangrep tok fredag livet av syv militante personer i Nordvest-Pakistan, sier en lokal kilde til AFP.

Det er dermed det første angrepet på pakistansk jord siden landets statsminister, Nawaz Sharif, ble tatt i ed for tredje gang tidligere denne uken.

I sin innsettelsestale tok Sharif til orde for at USA bør kutte ned på bruken av den stadig mer populære angrepsformen.

- Vi respekterer suvereniteten til andre, og de burde også respektere vår suverenitet og selvstendighet. Dette felttoget bør avsluttes, uttalte statsministeren.

- FELTTOG: Pakistans statsminister Nawaz Sharif ønsker en slutt på droneangrep - det amerikanske «felttoget» - mot mål i landet. Det ga han klart uttrykk for i sin innsettelsestale sist onsdag. Foto: AFP


Missilene skal ha truffet et mål i landsbyen Shokhel, lokalisert 100 kilometer fra den største byen i området; Miranshah.

- Dronen avfyrte to missiler mot et militæranlegg i landsbyen, opplyser en kilde.

Identiteten til de avdøde er så langt ukjent.

Så sent som 29. mai ble syv personer drept av amerikanske droner i Nord-Waziristan i Pakistan. Ytterligere fire personer ble såret i angrepet.

USA har fått mye kritikk for bruken av droner i angrep mot mål i land som Pakistan, Jemen og Afghanistan. President Barack Obama varslet nylig nye retningslinjer som innskjerper bruken.

Disse går blant annet ut på at de fjernstyrte missilene kun skal benyttes når overhengende trusler eller mistenkte terrorister ikke kan stoppes på andre måter.

President Obama har også vært i hardt vær på hjemlig grunn de siste dagene. Fredag avviste han at USA skal ha overvåket sosiale medier og telefonsamtaler.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder