BEHANDLING: Fort Devens i Massachusetts har et medisinsk senter for fanger som trenger langvarig pleie. FOTO: Google Earth, Reuters

Boston-mistenkt flyttet fra sykehus til fengsel

Dsjokhar Tsarnajev (19), som er mistenkt for terrorangrepet i Boston, er flyttet fra sykehus til et fengsel, opplyser amerikansk politi.

Artikkelen er over syv år gammel

19-åringen har ligget på sykehus med alvorlige skader i blant annet halsen i en uke. Nå er tilstanden bedre, og han er flyttet til et fengsel i Fort Devens i Massachusetts, opplyser U.S. Marshals Service.

Fengselet ligger 63 kilometer vest for Boston og har spesialisert seg på fanger som trenger langvarig medisinsk behandling. Det sitter nå cirka 1000 fanger i fengselet.

Les alt om Boston-bombene her.

Tsarnajev kunne ikke snakke de første dagene på sykehus på grunn av skadene i halsen. Han er siktet for terrorangrepet mot Boston maraton mandag 15. april, der to bomber drepte tre personer og såret 264.

De drepte var en åtte år gammel gutt og to kvinner på 23 og 29 år, hvorav den yngste var student fra Kina og den andre restaurantsjef. Fredagen etter bombeangrepet jaktet 9000 politifolk brødrene. Aksjonen ble utløst av at en politimann ved universitetet MIT ble skutt og drept.

Far blir i Russland

Fredag ble det også meldt at Tsarnajevs far, Anzor Tsarnajev, likevel ikke kommer til USA med det første, slik han selv oppga på en pressekonferanse i Dagestan torsdag. Ektefellen Zubejdat Tsarnajev sier til CNN at han har utsatt reisen på ubestemt tid av helsemessige årsaker.

ANKLAGER USA: Zubeidat og Anzor Tsarnajev under en pressekonferanse i Dagestand torsdag. Foto: AP

Hun og mannen skal nå ha forlatt sitt hjem i Dagestan og reist til et annet sted i Russland.

På en pressekonferanse i den russiske delrepublikken dagen før sa faren at han om kort tid ville reise til USA for å gravlegge den eldste av brødrene, som i forrige uke ble drept av politiet. Han sa også at han ville møte den yngste og få klarhet i hva som er skjedd.

- Uskyldige

Moren vil selv ikke reise til USA. Russiske myndigheter har tidligere uttrykt mistanke om at hun har vært tilhenger av radikal islam i likhet med sin eldste sønn.

På pressekonferansen torsdag fastholdt hun at sønnene hennes er uskyldige. Hun kom også med sterke og fortvilte følelsesutbrudd der hun anklaget amerikanske myndigheter for å ha drept sønnen hennes uten grunn.

Faren forholdt seg roligere, men hadde på seg mørke solbriller.

Mer om

 1. Boston-bombene

Flere artikler

 1. Moren til Boston-bomberne: Amerika tok barna mine

 2. 9000 politifolk jaktet sønnen hans

 3. Boston-bombernes mor på amerikansk terrorliste

 4. Tror Boston-brødrene ville bombe Times Square

 5. - 19-åringen innrømmer Boston-bombingen

Fra andre aviser

 1. Studenter pågrepet etter Boston-terroren

  Bergens Tidende
 2. Advarte USA mot Boston-bomber

  Bergens Tidende
 3. Moren til terrormistenkte brødre raser mot USA

  Aftenposten
 4. Familien flyktet fra krig i Tsjetsjenia

  Aftenposten
 5. Dette må du vite om «Boston-bomberen»

  Aftenposten
 6. Slik glapp Boston-mistenkt for FBI

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder