POLITISJEF: Edward Davis opplyser at de har funnet store mengder våpen og ubrukte skudd på et sted knyttet til de to terrormistenkte. Her snakker han under en pressekonferanse tidligere denne uken. Foto: AP

Politisjef tror bombemistenkte hadde flere mål

(VG Nett) Politisjefen i Boston sier at han tror de terrormistenkte Tsarnajev-brødrene planla å drepe flere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Søndag deltok Edward Davis i CBS-programmet «Face The Nation». På spørsmål om hvorvidt han tror de mistenkte planla nye angrep etter eksplosjonene som tok livet av tre mennesker, svarer han:

- Personlig tror jeg det...basert på bevisene som ble funnet på stedet.

Han sier videre at han tror 19 år gamle Djsokhar Tsarnajev og den drepte broren Tamerlan (26) «ville angripe andre individer».

ALVORLIG SKADET: Dsjokhar Tsarnajev (19) er koblet til respirator. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX


VGTV: Her finner politihelikopteret den terrormistenkte

Politiet har ifølge Davis funnet et ammunisjonslager med 250 ubrukte skudd og flere hjemmelagede bomber og håndgranater. De skal ha blitt funnet under en tidlig fase av den massive politiaksjonen i Watertown fredag, skriver AP.

- Det var så farlig som det kan bli i urbant politiarbeid, sier Davis om politiaksjonen.

Kan bli siktet

Søndag ettermiddag opplyser FBI at 19-åringens fortsatt er alvorlig. Han ligger på et strengt bevoktet sykehus og er koblet til respirator. Ordføreren i Boston frykter at de aldri vil få svarene hele USA venter på.

- Vi vet ikke om vi noensinne får avhørt ham, sier Tom Menino til ABCs This Week.

Djsokhar Tsarnajev har foreløpig ikke blitt siktet for terrorhandlingen, men ifølge TV-kanalen CNN kan han det skje allerede søndag.

Selv om ikke 19-åringen er i stand til å snakke, kan en dommer komme til sykesengen for å lese opp siktelsen. En kilde i det amerikanske justisdepartementet understreker overfor CNN at i føderale saker, så siktes den mistenkte vanligvis i løpet av det første 48 timene etter pågripelsen.

PÅGREPET: Her blir 19-åringen ransaket av politiet etter å ha blitt lagt i bakken utenfor et hus i Watertown natt til lørdag. Bildet ble frigitt av politiet lørdag ettermiddag. Foto: REUTERS/Handout


Myndighetene har foreløpig ikke opplyst hva Tsarnajev vil bli siktet for, men en anonym kilde i justisdepartementet sier at det kan bli snakk om en føderal terrorsiktelse og en statlig siktelse for drap.

Myndighetene har tidilgere varslet at de vil benytte seg av et unntak i grunnloven som vil føre til at Tsarnajev ikke får rett til en forsvarer under de første avhørene.

- Åpenbart

Overvåkningsbilder fra Boston maraton skal ifølge guvernøren i Massachusetts vise hva Dsjokhar Tsarnajevs rolle under terrorangrepet var.

Deval Patrick sier til NBC News at bildene viser at den mistenkte la fra seg en sekk og at han ikke reagerte da den første bomben gikk av. Han skal deretter ha fjernet seg fra sekken han la fra seg, i god tid før den andre eksplosjonen.

- Hans involvering er ganske åpenbar, og det helt ærlig ganske nedslående, sier han ifølge AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder