ER HOS SURROGATMOREN: I et intervju med ABC News forteller surrogatmoren som bar frem tvillingene for det australske paret at hun nå har valgt å ta vare på guttungen paret ikke ville ta med seg hjem. Foto: ABC News Foto:Damir Sagolj,Reuters

Hevder australsk par forlot surrogatbarn med Downs syndrom i Thailand: Paret: Vi visste ikke at Gammy fantes

Paret som angivelig skal ha ventet tvillinger fra en
thailandsk surrogatormor, men kun tok med seg den ene babyen hjem, nekter for at de visste om begge babyene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Historien om lille Gammy, som har Downs syndrom og en medfødt hjertefeil, har rystet mennesker over hele verden. Guttens surrogatmor, Pattaramon Chanbua, sier at det australske paret ventet tvillinger fra henne, men kun ville ta med seg Gammys søster, som ikke har Downs syndrom, da de kom for å hente de to barna.

Men nå hevder de australske paret at de aldri har visst at Gammy eksisterte. Til den australske TV-kanalen ABC sier den nye faren til Gammys søster at paret aldri fikk vite at det var snakk om tvillinger.

Ulike forklaringer

SYK: Gammy har en lungeinfeksjon og moren tror ikke han vil overleve. Foto:Hands Across the Water.,

Han sier derimot til kanalen at surrogatklinikken kun fortalte dem om Gammys søster. Han forteller videre at paret hadde mange problemer med selskapet som la til rette for surrogatiet, og at de har fått beskjed om at selskapet ikke fins lenger.

Surrogatmoren sier på sin side at paret sa til henne at de ikke kunne ta med seg Gammy fordi de var for gamle til å ta seg av tvillinger.

Den 21 år gamle surrogatmoren sier til AP at hun ikke bærer noe nag til det australske paret.

- Jeg har aldri følt sinne eller hat mot dem. Jeg er alltid villig til å tilgi dem. Jeg ønsker å se at de elsker den lille jenta like mye som min familie elsker Gammy. Jeg vil at hun skal bli godt tatt vare på, sier Chanbua,

Fryktet for Gammys liv

Chanbua fryktet den seks måneder gamle gutten hennes ikke kom til å overleve som følge av en medfødt hjertefeil og en alvorlig lungeinfeksjon. 21-åringen hadde ikke råd til å betale for den medisinske hjelpen han trengte.

Men historien om den lille gutten har rørt hjerter verden rundt, og flere har ønsket å hjelpe lille Gammy og hans unge mor.

Stiftelsen «Hands Across the Water» satte i gang en innsamlingsaksjon for den lille gutten da saken ble kjent. Responsen har vært massiv. Søndag formiddag opplyste Peter Baines i stiftelsen til VG at det er samlet inn over 1,2 millionerkroner.

Dette har gitt et nytt håp: Gammy har nå blitt flyttet til et privat sykehus og formen hans er bedre.

– Barnets helse er ikke bekymringsfull for øyeblikket. Pusten hans har forbedret seg siden i går kveld og han trengte ikke å bruke respirator eller å få hjelp til noen ting. Pulsen hans er kanskje litt raskere enn normalt, men det er vanlig for et barn som har lungeinfeksjon og feber, opplyste Vijit Panayingpaisal, kommunikasjonssjef ved Samitivej Sriracha Hospital, søndag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder