DØDSFLYETS COCKPIT: Dette bildet ble tatt om bord i Airbus A320-flyet fra Germanwings bare noen dager før dødsstyrten. Knappen som låser cockpit-døren er delvis skjult av det som trolig er kapteinens mobiltelefon ved siden av setet til venstre. Foto:VG,

Kapteinen skal ha prøvd å komme seg inn i cockpit med øks

Annenpilot Andreas Lubitz (27) skal ha stengt døren og nedjustert flyhøyden til et minimum. Utenfor skal kapteinen i Germanwings-flyet skal tydd til øks i et forsøk på å komme inn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det skriver den tyske avisen Bild i dag. Kilden til informasjonen skal være sikkerhetskilder på høyt nivå med god innsikt i etterforskningsarbeidet etter den fatale flystyrten i de franske alpene tirsdag.

150 mennesker omkom da Germanwings-flyet på vei fra Barcelona til Düsseldorf krasjet ned i fjellene.

Blant dem er den tyske annenpiloten Andreas Lubitz på 27 år. Han utpekes nå av franske etterforskere som ansvarlig for at så mange liv gikk tapt. Ifølge dem har Lubitz med vilje satt autopiloten på lavest mulige høyde – omkring 30 meter.

Forseglet dør

Lubitz skal ha stengt kapteinen ute fra cockpit, låst døren og startet nedstigningen uten å la seg affisere av kollegaens forsøk på å komme seg inn igjen. Opptak fra taleregistratoren i cockpit, som er et vesentlig funn i etterforskningen, skal avdekke at annenpiloten pustet normalt og var helt taus, mens han i flere hundre kilometer i timen styrtet mot den sikre døden noen tusen fot lenger nede.

Les også: Slik var lyden de siste 30 minuttene

Samtidig skal man kunne høre kapteinen som gjentatte ganger banket og hamret på den låste døren. Cockpiten var hermetisk lukket.

Ifølge Bild skal han også ha brukt en øks i et forsøk på å lage hull i døren.

Bakgrunn: Slik stengte annenpiloten kapteinen ute fra cockpit

Germanwings: Var en øks om bord

Informasjonen er ikke kommentert offentlig. En talsperson for Germanwings bekrefter imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at det befant seg en øks om bord.

– Øksen er den del av sikkerhetsutstyret om bord på en A320, forteller talspersonen i flyselskapet.

LES SAKEN OG DE DRAMATISKE HISTORIENE PÅ VG+:De tok med seg passasjerene i døden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder