TAR SKYLDEN: Boko Haram har i dag sagt at de sto bak bombeangrepet som drepte minst 71 personer i Nigerias hovedstad. Foto: Afp

Boko Haram tar skylden for blodig bombeangrep

Den ytterliggående islamistiske gruppa Boko Haram sier at den sto bak bombeangrepet mot en busstasjon ved Nigerias hovedstad Abuja i midten av april.

  • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over seks år gammel

Nyhetsbyrået AFP har fått tilsendt en 28 minutter lang video der lederen av gruppa, Abubakar Shekau, sier at Boko Haram utførte angrepet.

- Vi er i byen deres, men dere vet ikke hvem vi er, sier Shekau i videoen og varsler samtidig nye angrep, skriver AP.

Bomben som gikk av ved busstasjonen ved Abuja drepte minst 75 personer. Det er det blodigste angrepet i den nigerianske hovedstaden noensinne.

I videoen som ble sendt til AFP, sier lederen for gruppen ingenting om kidnappingen av mer enn 100 jenter på en skole nordøst i Nigeria.

Myndighetene i byen sier at noen av jentene har lykkes i å rømme fra kidnapperne, men at 85 fremdeles er savnet. En politimann har tidligere opplyst at Boko Haram står bak, men dette ble altså ikke bekreftet i dagens video.

Boko Haram betyr «vestlig utdanning er syndig», og gruppen har de siste månedene begynt å bortføre mange unge jenter, en taktikk som ligner på den som den ugandiske opprørsgruppa Herrens motstandshær har brukt.

Boko Haram har lenge vært aktiv nord i Nigeria. Siden 2009 har gruppa drept tusenvis av mennesker, og flere av angrepene har vært rettet mot ungdommer på kristne internatskoler. Gruppen kjemper for å få innført sharialover i Nigeria.

VG/NTB

Mer om

  1. Nigeria

Flere artikler

  1. Boko Haram-leder i ny video: Mobber «Bring Back Our Girls»-kampanjen

  2. Boko Haram-leder hevder skolejentene er giftet bort

  3. Boko Haram-lederen: Jeg nyter å drepe

  4. Frykter bortførte skolejenter spres over hele Afrika

  5. Boko Haram med nytt angrep på millionby

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder